BÉRKALKULÁTOR 2018 - Nettó bér számítása 2018-ban

You are here Címlap

Üdülési Csekk nyugdíjasoknak 2011-ben: hogyan igényelhető?

E-mail Nyomtatás PDF


Üdülési Csekk nyugdíjasoknak 2011-ben: hogyan igényelhető? A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány a szociálisan rászorultak részére és nyugdíjasoknak – Alapító Okiratában foglaltak alapján – kizárólag az évente meghirdetett pályázatok keretében adhat támogatást. A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványnak jelenleg nincs a 2011. évre vonatkozóan szociális üdültetést segítõ pályázata.

Az alapítvány jövõbeni mûködésével, pályázati lehetõségeivel kapcsolatban az alapítók között egyeztetés folyik.

Tájékoztatjuk arról, hogy a jelenleg hatályos jogszabályok alapján a munkáltatók adó- és járulék kedvezménnyel vásárolhatnak üdülési csekket munkavállalóiknak, volt munkavállalóiknak (nyugdíjasoknak) és ezen személyek közeli hozzátartozóinak.

Azt tudjuk javasolni, hogy üdülési csekk iránti kérésükkel keressék fel: jelenlegi munkáltatójukat, vagy nyugdíjasok esetén volt munkáltatójukat, vagy közeli hozzátartozójuk munkáltatóját, vagy szakszervezetüket, akiknek lehetõségük van támogatást nyújtani.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány egyike annak a több ezer civil szervezetnek, akik céljuknak tekintik a rászorultak, nyugdíjasok segítését, támogatását. Úgy vélik, hogy a rászorultak támogatása, a szolidaritás konkrét megnyilvánulása nem lehet egyetlen társadalmi szereplőnek a feladata. Amennyiben az egyén saját maga nem tudja biztosítani életkörülményének, életminőségének javítását, akkor elsősorban családjától, majd jelenlegi vagy korábbi munkahelyétől, illetve tágabb környezetétől várhat segítséget.
Amennyiben az előzőek nem tudnak az egyénnek segíteni, akkor a civil szervezetek támogatására lehet számítani, akik saját forrásaik felett önállóan rendelkeznek.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány 2010. évi szociális támogatási pályázati lehetõségei szeptember 15-ével lezárultak.

Friss: A Széchenyi Pihenő Kártya mellett lesz még 2012-ben is Üdülési Csekk?