BÉRKALKULÁTOR 2018 - Nettó bér számítása 2018-ban

You are here Címlap

Széchenyi Pihenő Kártya igénylés 2011: igénylőlap, elfogadóhelyek, nyaralás

E-mail Nyomtatás PDF


Széchenyi Pihenő Kártya igénylés 2011: igénylőlap, elfogadóhelyek. Nyaralás a legújabb cafeteria-juttatás segítségével Magyarországon. Elfogadta a kormány a Széchenyi Pihenőkártya 2011. évi kibocsátásáról és felhasználásáról szóló előterjesztést - közölte a kormányszóvivő sajtótájékoztatón.

Nagy Anna elmondta: a személyijövedelemadó-rendszer év eleji módosításakor bővült a cafeteriaelemek köre a Széchenyi Pihenőkártyával, amely kedvezményes adózású, béren kívüli juttatás. A munkáltató a munkavállalóknak évi 300 ezer forintnyi keretösszeget adhat kedvezményes adózással, vagyis amely után 16 százalékos személyi jövedelemadót kell megfizetni, más közterhet nem. A szóvivő tájékoztatása szerint a pihenőkártya használható például belföldi pihenésre, egészségvédelemre és -megőrzésre.

Nagy Anna közölte azt is, hogy a kabinet szerdai ülésén meghallgatta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter jelentését arról, hogyan haladnak a tárgyalások a kormány és a bankszektor között hat területet illetően. Ezek között van a devizahitelesek problémájának megoldása, a bankok állampapír-kereslete, a kis- és középvállalkozások finanszírozása, az otthonteremtési program, az euróalapú hitelezés helyreállítása és az életpálya-előtakarékosság.

A Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátása

A kormány március 30-ai ülésén döntött a Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásáról: az új cafeteria elemet a munkáltatók évi 300.000 forint értékben adhatják a munkavállalóknak járulékmentesen, kedvező adózással.

A Széchenyi Pihenő Kártyával szálláshely-szolgáltatással együttesen vehetők igénybe azok a szolgáltatások, amelyek a pihenést, valamint az egészség védelmét és megerősítését szolgálják. Ide tartoznak az alábbiak:

  • szálláshely-szolgáltatás,
  • éttermi vendéglátás,
  • fürdőszolgáltatások,
  • betegségmegelőző, egészségmegőrző, egészség-helyreállító szolgáltatások,
  • múzeumi, színházi, növény-állatkerti, egyéb művelődési intézményi belépők,
  • természetvédelmi területek, tematikus parkok, szabadidőparkok belépői,
  • az utazásszervezőknél megrendelt belföldi utazási csomag,
  • testedzési szolgáltatások,
  • verseny- és lovaglóistállók szolgáltatásai.

A 300.000 forintos keretösszeg a kedvezményes adózás felső határa. A munkáltató ezen felül is utalhat a kártyára, de ezt az összeget az egyéb jövedelmekkel azonos járulékok terhelik. Minden munkavállaló egy társkártyát kaphat térítésmentesen.

Annak érdekében, hogy a munkavállalók 2012-ben minél szélesebb körben a SZÉP Kártyát választhassák, már 2011-ben kész és működő rendszert kell felmutatni számukra. A SZÉP Kártya piaci bevezetése a kormányrendelet hatályba lépését követően néhány hónapot vesz igénybe.

Széchenyi Pihenő Kártya elfogadóhellyé váláshoz nem kell feltétlenül POS terminállal rendelkezni: a kormányrendelet szerint a kibocsátó köteles megteremteni az internetes fizetés technikai feltételeit is, vagyis elegendő az elfogadáshoz internetes kapcsolattal rendelkezni. A Széchenyi Pihenő Kártya rendszerében várhatóan több kibocsátó intézmény is részt vesz, az elfogadónak azonban elegendő mindössze egy intézménnyel szerződnie.

A Széchenyi Pihenő Kártya elősegíti a lakosság egészségi állapotának javítását, a munkahelyteremtést, a belföldi turizmus élénkítését és az egészségturisztikai motivációjú utazások arányának növelését. A kártya alkalmazása becslések szerint 3-5 éves időtávon belül a belföldi turizmus mintegy 35 százalékos fellendülését eredményezi. A multiplikátorhatás figyelembe vételével a GDP 0,64 százalékos bővülése és a költségvetési egyenleg 0,13 százalékos GDP arányos javulása várható. (kormany.hu/berkalkulator.net)


Még részletesebb információkat talál a Széchenyi Pihenő Kártyáról itt:

Friss: Széchenyi Pihenő Kártya igénylés, elfogadóhelyek

Kapcsolódó, korábbi anyagaink:

A Széchenyi Pihenő Kártya lesz az új üdülési csekk 2011-től

Üdülési Csekk vagy Széchenyi Pihenő Kártya: melyikkel nyaralunk 2011-ben?

Üdülési Csekk nyugdíjasoknak 2011-ben: hogyan igényelhető?

Üdülési csekk igénylés 2011 - Üdülési csekk igénylés 2011-ben és az elfogadóhelyek listája

Balatoni Üdülési Csekk elfogadóhelyek 2011-ben: hotelek, szállások, éttermek listája