BÉRKALKULÁTOR 2018 - Nettó bér számítása 2018-ban

You are here Címlap

A Széchenyi Pihenő Kártya lesz az új üdülési csekk 2011-től

E-mail Nyomtatás PDF


A Széchenyi Pihenő Kártya lesz az új üdülési csekk 2011-től. Várhatóan már a jövő szezonban használható lesz a Széchenyi Pihenő Kártya, amelyet szálláshely és egészségmegőrző szolgáltatásoknál, valamint vendéglátásnál lehet használni. A Széchenyi Pihenő Kártya 300 ezer forintig adható a munkavállalóknak. A kártya 16 százalékos szja alá esik, a jutalék 1,5 százalék, amelyből a rendszer üzemeltetését fedezik.

Várhatóan a következő napokban elkészül a Széchenyi Pihenő Kártyáról szóló kormányrendelet tervezete. A számítások szerint a kártya 30-34 százalékos keresletnövekedést generál.

A Központi Statisztikai Hivatal első kilenc havi adatai szerint Magyarországon a szálláshelyek árbevétele folyó áron kismértékben emelkedett. A forgalom 70 százalékát képviselő szállodák vendégforgalma mind a kilenc hónapban élénkült az elmúlt évhez képest. A belső kereslet továbbra is hanyatlik, így a belföldivendég-forgalom az előző évi alacsony bázishoz képest is csökkent. A külföldi vendégek száma ugyanakkor 5 százalékkal élénkült. A szálláshelyek összes árbevétele 2 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest. Folytatás itt! (mfor.hu/origo.hu/zalaihirlap.hu/berkalkulator.net)

Még részletesebb információkat talál a Széchenyi Pihenő Kártyáról itt:

Friss: Széchenyi Pihenő Kártya igénylés, elfogadóhelyek

Friss: a kormány bejelentette a Széchenyi Pihenő Kártya bevezetését, a részletekről itt olvashat:

Széchenyi Pihenő Kártya igénylés 2011: igénylőlap, elfogadóhelyek, nyaralás