BÉRKALKULÁTOR 2018 - Nettó bér számítása 2018-ban

You are here Címlap

Nyugdíj 2012: évekig nem lesz nyugdíemelés?

E-mail Nyomtatás PDF


Nyugdíj 2012: évekig nem lesz nyugdíemelés? Újabb szigorú megszorítások jönnek a közszférában befagyasztják a béreket és a nyugdíjasok sem számíthatnak emelésre 2012-ben.

Elkezdődött a 2012-es költségvetés előkészítése a Széll Kálmán-terv kidolgozásával és a Stabilitási Alap bázisba emelésével – írja a Magyar Hírlap keddi száma.

A tervezet a konvergenciaprogramra támaszkodik, a büdzsétervezet 2,5 százalékos GDP-arányos államháztartási hiánnyal, 72,1 százalékos államadóssággal számol, háromszázalékos gazdasági gyarapodás mellett. A nemzetgazdasági tárcánál folyik a Széll Kálmán-terv kidolgozása. A lap információi szerint szigorú intézkedése várhatóak szociális vonalon, amelyek miatt a Nemzeti Erőforrás minisztérium már nemtetszését fejezte ki.

Az elképzelések szerint az intézkedések jövőre 550 milliárd forinttal javítják az államháztartás egyenlegét.  „A kormány azt tervezi, hogy évekre befagyasztja az állami szféra béreit, korlátozza a költségvetési kiadásokat, és a szociális juttatásoknál, nyugdíjaknál sem számíthatunk növekedésre” – mondta a lapnak egy névtelen forrás. (hirado.hu)

Friss: Nyugdíj 2012: jön a szigorú svéd-modell, a névleges számlás nyugdíjrendszer

Korhatár előtti nyugdíj 2012: teljesen megszűnik a korhatár előtti nyugdíj, jön a jövedelempótló juttatás