BÉRKALKULÁTOR 2018 - Nettó bér számítása 2018-ban

You are here Címlap

Nyugdíj 2012: a Fidesz garantálja a nyugdíjakat az 57 év felettiek számára

E-mail Nyomtatás PDF


A Fidesz garantálja a nyugdíjakat az 57 év felettiek számára, az aktív korú embereket pedig szeretnék visszavezetni a munkaerőpiacra. Varga István a nyugdíjszabályozás átalakítását lehetővé tevő indítvánnyal kapcsolatban azt mondta: "azok a baloldalon ülő képviselők, akik nyolc éven át romba vitték a költségvetést, próbálják most megzavarni, hogy a romokat eltakarítsuk".

Frakciótársa, Talabér Márta azt hangsúlyozta: nem tartható fenn, hogy 3,8 millió ember tartson el 6,2 milliót. Szerinte a korkedvezményes nyugdíjat gyakran juttatásként biztosítják a munkaadók, hiszen tovább foglalkoztatják az azzal élő munkavállalóikat.

 

A képviselő kifogásolta, hogy fiatal, életerős, tanult emberek hagyják el a rendőrség kötelékét, mivel 25 év szolgálati idő után lehetőségük van erre. Eddig mintegy 28 ezer ember élt ezzel a joggal, éppen annyian, ahányan hiányoznak a rendvédelmi testületből - mondta.

Talabér Márta a nyugdíjkassza hiányára is felhívta a figyelmet. Mint mondta, minden harmadik forint nem a befizetett járulékokból származik, hanem az állam hozzájárulása, ami nem tartható fenn. "Garantáljuk a nyugdíjakat az 57 év felettiek számára, az aktív korú embereket pedig szeretnénk visszavezetni a munkaerőpiacra" - összegzett. (MTI)Newer news items:
Older news items: