BÉRKALKULÁTOR 2018 - Nettó bér számítása 2018-ban

You are here Címlap

Nyugdíj 40 év munka után: előkerülnek a régi munkakönyvek

E-mail Nyomtatás PDF


Nyugdíj 2011 - A nők már a választások előtt ígéretet kaptak arra a kormánytól, hogy negyven év szolgálati idő megszerzése után kérhetik nyugdíjazásukat. Az érintettek számát illetően megoszlanak a vélemények egyes becslések évi hatezer, mások évi 11-12 ezer kérelmezőről beszélnek. A hírek szerint megindult a roham a nyugdíjbiztosítóknál, egyre többen kérelmezik a szolgálati idő elismerését.

 

Az igénylés első lépése lehet (amennyiben a parlament elfogadja, hogy a nők 40 évi szolgálati idő után előrehozott öregségi nyugdíjba mehetnek, döntés rövidesen), hogy megállapítsák a megszerzett szolgálati időt. A nyugdíjbiztosítónál napra pontosan kiszámolják az eddig ledolgozott éveket és napokat. Ezt célszerű már hónapokkal - bizonyos esetekben évekkel - a várható nyugdíjba vonulás előtt megtudni, majd beszerezni a határozatot, mivel ez lerövidíti majd azt az időt, amikor ténylegesen sor kerül a nyugdíj megállapítására.

Becslések szerint országos szinten az előző év hasonló időszakához képest harmadával emelkedett a szolgálati idő megállapítását kérelmezők száma. Ehhez az igazgatóságok ügyfélszolgálati irodáiban díjmentesen lehet beszerezni a szükséges nyomtatványt, amit kitöltve, hozzácsatolva a dokumentumokat az ügyfélszolgálati irodában célszerű leadni. A folytatást itt olvashatja!

Nyugdíj 40 év munkaviszony után: a nők kedvezményes nyugdíjba vonulása 2011-től

Nők nyugdíja 40 év munkaviszony után 2011-2012 - Nyugdíj szabályok 40 év munka után