BÉRKALKULÁTOR 2018 - Nettó bér számítása 2018-ban

You are here Címlap

Erste Magánnyugdíjpénztár reálhozam kifizetés 2011: Erste magánnyugdíjpénztár reálhozam kalkulátor

E-mail Nyomtatás PDF


ERSTE Magánnyugdíjpénztár reálhozam kifizetés 2011: Erste magánnyugdíjpénztár reálhozam kalkulátor 2011. áprilistól. Azon visszalépő pénztártagok részére, akik nem nyilatkoztak a ERSTE Magánnyugdíjpénztár felé, a Nyugdíjpénztár – a jogszabályi előírásnak megfelelően - 2011. március 31. előtt postai úton feladta a tájékoztató levelet és visszaküldendő nyilatkozatot a reálhozam és a tagdíj-kiegészítés felhasználásáról.

Visszalépés esetén a magánnyugdíjpénztári egyéni számlámon felhalmozott befizetéseknek és hozamnak mi lesz a sorsa? Az elfogadott jogszabály szerint a hozamgarantált tőke összegét a magánnyugdíjpénztár átadja a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap részére.

Mi lesz a sorsa az egyéni kiegészítésnek, illetve az elért reálhozamnak? A társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe visszalépő tagnak a magánnyugdíjpénztára felé kell írásban rendelkeznie arról (nyilatkozat innen letölthető: www.erstenyugdijpenztar.hu), hogy a visszalépő tagi kifizetések összegét (az egyéniszámla-egyenleg tagdíjbefizetése alapján kiszámított hozamgarantált tőke összege feletti összeg, valamint a pénztártagság ideje alatt befizetett tagdíjkiegészítés összege)

  • egy összegben veszi fel (adómentesen), vagy
  • önkéntes kölcsönös nyugdíjbiztosító pénztárba (igénybe vehető 20% adókedvezmény a befizetés után) vagy
  • a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerben létrejövő egyéni számláján történő jóváírás érdekében a Nyugdíjbiztosítási Alap részére történő átutalását kéri.

Amennyiben 2011. március 1-ig nem nyilatkozik a pénztár felé, a nyugdíjpénztár 2011. március 31-ig értesítést küld a pénztártagnak, amire 30 napon belül válaszolni kell. Nyilatkozat hiányában a pénztár az egyéni kiegészítést és a reálhozamot a tag lakcímére kiutalja. Az át nem vett összeget a pénztár a Nyugdíjbiztosítási Alapnak fogja továbbítani.

Hogyan fogják lebonyolítani a tömeges visszalépéseket? A magánnyugdíjpénztár a visszalépések számának tudatában (ez március hónapra várható véglegesen) 45 napon belül ütemtervet készít a visszalépések lebonyolításáról, amely ütemtervet a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSzÁF) engedélyez. A jelenleg becsülhető nagyságrend alapján a tényleges visszautalások 2011. május és augusztus hónapok között fog megtörténni.

Mekkora összeg halmozódhatott fel eddig a magánnyugdíjpénztári egyéni nyugdíjszámlámon?
Az átlagos egyenlegek jelenleg 1 millió Ft körül vannak, azonban többen rendelkeznek 4-6 millió Ft egyenleggel is.

Mikor és honnan tudom meg, hogy mennyi lesz a reálhozamom? A reálhozam (infláció feletti hozam) mértékét a magánnyugdíjpénztár fogja kiszámolni, azonban annak mértéke függ az elszámolás fordulónapjától, az eddig elért hozamoktól. A fordulónap a PSzÁF által is elfogadott ütemterv függvénye, vagyis jelenleg tagonként még nem ismert.

Az Erste Magánnyugdíjpénztár tájékoztatója

Tájékoztató a reálhozam és a tagdíj-kiegészítés felhasználásának módjáról

A 2010. évi CLIV. számú törvény és a 2010. december 23-án megjelent 297/2010-es kormányrendelet az alábbiak szerint rendelkezik a reálhozam és a tagdíj-kiegészítés felhasználásának módjáról:

A társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe visszalépő tagnak a magánnyugdíjpénztára felé kell írásban rendelkeznie arról, hogy a visszalépő tagi kifizetések összegét (az egyéniszámla-egyenleg tagdíjbefizetése alapján kiszámított hozamgarantált tőke összege feletti összeg, valamint a pénztártagság ideje alatt befizetett tagdíj kiegészítés összege)

- egy összegben veszi fel (adómentesen), vagy

- önkéntes kölcsönös nyugdíjbiztosító pénztárba (igénybe vehet 20% adókedvezményt a befizetés után) vagy

- a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerben létrejövő egyéni számláján történő jóváírás érdekében a Nyugdíjbiztosítási Alap részére történő átutalását kéri.

Azon visszalépő pénztártagok részére, akik nem nyilatkoztak a Pénztár felé, a Nyugdíjpénztár – a jogszabályi előírásnak megfelelően - 2011. március 31. előtt postai úton feladta a tájékoztató levelet és visszaküldendő nyilatkozatot a reálhozam és a tagdíj-kiegészítés felhasználásáról.

Kérjük, hogy a nyilatkozatot a kézhezvételtől számított 30 napon belül a válaszborítékban juttassa vissza a Pénztár részére. Amennyiben ezt nem teszi meg, nyilatkozat hiányában a Pénztár a reálhozamot és a tagdíj-kiegészítést – a jogszabályi előírás szerint - a tag lakcímére fogja kiutalni. Az át nem vett összeget a Pénztár a Nyugdíjbiztosítási Alapnak fogja továbbítani.

További kérdés esetén hívja az alábbi telefonszámot: 06-1-4113200

Az Erste Magánnyugdíjpénztár weboldalán további hasznos információkat talál!

Magánnyugdíj reálhozam kifizetés 2011. április közepéig: a részleteket itt találja!

Reálhozam kifizetés: a magánnyugdíjpénztárak 200 milliárd forintnyi reálhozamot fognak kifizetni

A 2011-2012. évi nyugdíj-változásokkal kapcsolatos további fontos információkat olvashat itt: Nyugdíj 2011

A magánnyugdíjpénztári kifizetésekről még többet megtudhat itt: Magánnyugdíjpénztár reálhozam kifizetés 2011

2011. áprilistól kezdődhet meg a magán-nyugdíjpénztári tagok reálhozamának kifizetése

Ha Ön egyéb magánnyugdíjpénztárak reálhozam kifizetései után is érdeklődik, válasszon másik magánnyugdíjpénztárat:

Allianz Magánnyugdíjpénztár reálhozam kifizetés

OTP Magánnyugdíjpénztár reálhozam kifizetés

ING Magánnyugdíjpénztár reálhozam kifizetés

AXA Magánnyugdíjpénztár reálhozam kifizetés

Erste Magánnyugdíjpénztár reálhozam kifizetés

Aegon Magánnyugdíjpénztár reálhozam kifizetés

 


 

Friss (2011. május 31.): Reálhozam árfolyam: ennyi jár a magánnyugdíjpénztári reálhozamok elszámolásának értéknapja utánNewer news items:
Older news items: