BÉRKALKULÁTOR 2018 - Nettó bér számítása 2018-ban

You are here Címlap

2011. áprilistól kezdődhet meg a magán-nyugdíjpénztári tagok reálhozamának kifizetése

E-mail Nyomtatás PDF


Az állami nyugdíjrendszerbe visszalépő magán-nyugdíjpénztári tagok reálhozamának kifizetése 2011 április közepétől kezdődhet meg - tudatta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkárság az MTI-vel. Nagy Anna kormányszóvivő a kabinet szerdai ülése után jelentette be, hogy döntött a kormány azokról az eljárási szabályokról, amelyek az állami nyugdíjrendszerbe való visszalépéshez kapcsolódnak.

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkárság később további információkat is közölt a nyugdíjpénztárváltás technikai részleteivel kapcsolatosan.

Eszerint a reálhozam kifizetése a magánnyugdíjpénztárak kötelezettsége. "A pénztárak az eszközök átadásával és az átutalásokkal kapcsolatos költségeket érvényesítik a magánnyugdíjpénztári tag követelésével (reálhozam) szemben", azaz a magánnyugdíjpénztár-tag által "felvehető" összegből levonják az említett költségeket - írta az államtitkárság. Tájékoztatásuk szerint a reálhozam kifizetésére vonatkozóan a magánnyugdíjpénztáraknak ütemterv-készítési kötelezettségük van, amely alapján a kifizetések várhatóan 2011 április közepétől kezdődnek meg.

A kormányzati kommunikációs államtitkárság közölte azt is: az adatvédelmi törvény alapján csak célhoz kötötten lehet adatot kezelni, így ha a magán-nyugdíjpénztári tag úgy rendelkezik, hogy visszalép az állami rendszerbe, és nem marad fenn jogviszonya a pénztárral, úgy az köteles törölni minden adatot, ami a tagra vonatkozik.

Nagy Anna délutáni sajtótájékoztatóján elmondta, ha a visszalépő tagnak reálhozama van, a nyugdíjpénztárnál írásban kell nyilatkoznia arról, hogy mit szeretne tenni e hozammal. Három lehetősége van: felveheti egy összegben; kérheti, hogy az egyéni számláján írják jóvá az állami nyugdíjbiztosítási alapban; illetve átutaltathatja önkéntes magán-nyugdíjpénztári számlájára - ismertette. A kormányszóvivő megismételte, hogy a reálhozam adómentes. (MTI)

Az egyes magánnyugdíjpénztárak reálhozam kifizetéseiről szóló tájékoztatókat itt olvashatja:

Allianz Magánnyugdíjpénztár reálhozam kifizetés

OTP Magánnyugdíjpénztár reálhozam kifizetés

ING Magánnyugdíjpénztár reálhozam kifizetés

AXA Magánnyugdíjpénztár reálhozam kifizetés

Erste Magánnyugdíjpénztár reálhozam kifizetés

Aegon Magánnyugdíjpénztár reálhozam kifizetés


Magánnyugdíj reálhozam kifizetés 2011. április közepéig: a részleteket itt találja!

A 2011-2012. évi nyugdíj-változásokkal kapcsolatos további fontos információkat olvashat itt: Nyugdíj 2011

A magánnyugdíjpénztári kifizetésekről még többet megtudhat itt: Magánnyugdíjpénztár reálhozam kifizetés 2011

Friss (2011. május 31.): Reálhozam árfolyam: ennyi jár a magánnyugdíjpénztári reálhozamok elszámolásának értéknapja utánNewer news items:
Older news items: