BÉRKALKULÁTOR 2018 - Nettó bér számítása 2018-ban

You are here Címlap

Fizetendő járulékok 2011 - A fizetendő járulékok megoszlása 2011. január 1-jétől

E-mail Nyomtatás PDF

Fizetendő járulékok 2011 - A fizetendő járulékok megoszlása 2011. január 1-jétől. Mennyi a foglalkoztató által fizetendő és mennyi a biztosított által fizetendő járulék? Miből áll össze a társadalombiztosítási járulék, mi a nyugdíjjárulék és hogyan számoljuk az egészségbiztosítási- és munkaerőpiaci járulékot? A járulékokat részletező táblázatból megtudhatja, hogy 2011-től mennyi lesz a fizetendő természetbeni egészségbiztosítási járulék, a pénzbeli egészségbiztosítási járulék, a munkaerő-piaci járulék és a korkedvezmény biztosítási járulék.
Bővebben...

Étkezési utalvány 2011: a meleg és hideg étkezési utalványok változásai 2011-től

E-mail Nyomtatás PDF

Étkezési utalvány 2011: a meleg és hideg étkezési utalványok változásairól is olvashat a berkalkulator.net oldalán. Az átalakuló szabályok és adókulcsok, a kedvezményezett béren kívüli juttatások 16 százalékos kulccsal adóznak 2011-től (ami mindösszesen 19,04 százalék plusz terhet jelent a munkáltatónak), viszont nem változott a kedvezményesen adható juttatás nagysága.

Bővebben...

Balatoni Üdülési Csekk elfogadóhelyek 2011-ben: hotelek, szállások, éttermek listája

E-mail Nyomtatás PDF

Balatoni Üdülési Csekk elfogadóhelyek 2011-ben: hotelek, szállások, éttermek listája. A berkalkulator.net összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat az Üdülési Csekkről, melyeket 2011-ben is érdemes megfogadni. Üdülési csekkel a szállás és vendéglátás szolgáltatások fizethetők a Balatonnál is. Ha még nem rendelkezik 2011-es Üdülési Csekkel, akkor Üdülési Csekk igényléshez kattintson ide! A Balatonnál több száz szálláshely, hotel és étterem elfogadja az Üdülési Csekket.

Bővebben...

Üdülési csekk igénylés 2011 - Üdülési csekk igénylés 2011-ben és az elfogadóhelyek listája

E-mail Nyomtatás PDF

Üdülési csekk igénylés 2011 - Üdülési csekk igénylés 2011-ben és az elfogadóhelyek listája megtalálható a berkalkulator.net oldalán. A munkáltató a munkavállalójának és annak közeli hozzátartozójának is adhat üdülési csekket. Az Üdülési Csekk 2011. évben a minimálbér mértékéig - 78000 Ft - kedvezményes adózás mellett, járulékmentesen adható a munkavállalónak és annak közeli hozzátartozóinak. A felhasználó kedvezményes értékhatáron belüli juttatása után, az őt juttatásban részesítő kifizető (támogató) 16 % adó megfizetésére köteles.

Bővebben...

Passzív táppénz 2011-2012 - Kinek jár passzív táppénz?

E-mail Nyomtatás PDF

Passzív táppénz 2011-2012 - Kinek jár passzív táppénz? Passzív táppénz annak jár, aki a biztosítási jogviszonyának – munkájának – megszűnését követő három napban megbetegszik. A sima táppénz csak 45 napig jár. Aki munkanélküli, nem kaphat egyszerre táppénzt és álláskeresési járadékot is.

Bővebben...

KÖZALKALMAZOTTI BÉRTÁBLA 2011 - Az új közalkalmazotti bértábla 2011-től

E-mail Nyomtatás PDF

Közalkalmazotti bértábla 2011 - Az új közalkalmazotti bértábla 2011-től megtalálható a berkalkulator.net oldalán. A köztisztviselői illetményalap és a közalkalmazotti bértábla 2011-ben is a 2008. januári szinten van befagyasztva, tehát továbbra is az akkori számítási szabályok érvényesek. A bértábla (illetménytáblázat) segítségével a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvényben leírtak szerint lehet kiszámítani a közalkalmazotti fizetést.

Bővebben...

Táppénz 2011: táppénz és betegszabadság változások 2011-ben, táppénz kalkulátor

E-mail Nyomtatás PDF

Táppénz 2011: táppénz és betegszabadság változások 2011-ben, táppénz kalkulátor a 2011. április 30. után életbe lépő új szabályok alapján. Felére csökkentette az Országgyűlés a táppénz napi összegének lehetséges maximumát, az ellátás mértéke így havi szinten nem haladhatja meg a minimálbér kétszeresét.

Bővebben...

Egyéni cég tagjai is kaphatnak cafeteriát 2011-ben

E-mail Nyomtatás PDF

Egyéni cég tagjai is kaphatnak cafeteriát 2011-ben - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Egyéni cég tagjának is adható béren kívüli juttatás, vagyis cafeteria. Az eva hatálya alá tartozó egyéni vállalkozó egyéni céggé alakulása esetén kiesik az eva hatálya alól, és az egyéni cég alapítása miatt az egyéni cégbe átadott vagyoni érték után az szja-törvény rendelkezései szerint kell adóznia - közölte a NAV.

Bővebben...

Tájékoztató a bankkártyás adófizetésről: így fizethet adót bankkártyával!

E-mail Nyomtatás PDF

Tájékoztató a bankkártyás adófizetésről: így fizethet adót bankkártyával! A berkalkulator.net oldalán összegyűjtöttük azokat a NAV által közétettbankkártyával történő adófizetéshez szükségesek 2011-ben.

Bővebben...

A Multi-Pay Cafeteria-kártya már a SPAR hálózatában is használható

E-mail Nyomtatás PDF

A Multi-Pay Cafeteria-kártya 2011. március közepétől már a a SPAR hálózatában is használható. Az üzletlánc csatlakozásával országszerte újabb közel 400 helyen használhatják az ügyfelek a cafeteria-kártyát.

Bővebben...

Illeték 2011 - Illetékek és illetékváltozások 2011-től

E-mail Nyomtatás PDF

Illeték 2011 - Illetékek és illetékváltozások 2011-től. A 2010-ben életbe lépett családon belüli ajándékozási- és öröklési illeték változások után, 2011-ben  egy-egy ponton történt további módosítás a fenti törvényben, amelyek között találhatunk elsősorban az ingatlanokra kiterjedő szabályozásokat. Emellett számos más illeték is módosult 2011. január 1-től.

Bővebben...

Visszterhes vagyonátruházási illeték 2011 - Visszterhes vagyonátruházási illeték szabályok 2011-től

E-mail Nyomtatás PDF

Visszterhes vagyonátruházási illeték 2011 - Visszterhes vagyonátruházási illeték szabályok 2011-től. A visszterhes vagyonátruházás (pl. eladás, apport) általános illetéke ingatlan esetén 4 % lett. Lakóingatlannál 4 millió forintig maradt a 2 %-os mérték. A felső határ vagyoni betét (ingatlant magában foglaló részesedés) megszerzésekor maximum 2 százalék a megszerzett 1 milliárd forint ingatlanvagyon arányos része feletti értékre. A fizetendő illeték a megszerzett ilyen tulajdonrészre arányosan maximum 200 millió forint lehet.

Bővebben...

Ajándékozási illeték 2011 - Ajándékozási illeték szabályok 2011-től

E-mail Nyomtatás PDF

Ajándékozási illeték 2011 - Ajándékozási illeték szabályok 2011-től. Nem kell ajándékozási illetéket megfizetnie az egyenesági rokonoknak 2011. január 1-től. Ezek: a szülők, gyermekeik, nagyszülők, unokák, egyéb felmenők és leszármazottak, függetlenül attól, hogy a kapcsolat vér szerinti, vagy örökbefogadáson alapul. A mentesség nem terjed ki a házastársakra, a mostoha és nevelt gyermekre, a mostoha és nevelőszülőkre.

Bővebben...

2011. május 1-től megnyílik az ausztriai és németországi munkaerőpiac

E-mail Nyomtatás PDF

2011. május 1-től megnyílik az ausztriai és németországi munkaerőpiac is. Május elsejétől megnyílik az ausztriai és németországi munkaerőpiac - tehát a magyarok már munkavállalási engedély nélkül dolgozhatnak a két nyugat-európai országban.

Bővebben...

Reálhozam kalkulátor 2011: Mikor és mennyi nyugdíj-reálhozam kifizetésre számíthatunk?

E-mail Nyomtatás PDF

Reálhozam kalkulátor 2011: Mikor és mennyi nyugdíj-reálhozam kifizetésre számíthatunk 2011-ben? Fontos kérdés a magánnyugdíjpénztárakból az állami rendszerbe visszalépők számára, hogy mekkora reálhozammal számolhatnak és mennyi pénzhez juthatnak. Aki nem nyilatkozott arról, mi legyen a neki visszajáró reálhozam sorsa, az kétszer is számíthat a postás csengetésére. Először egy figyelmeztető levél, majd a pénz érkezik, de ha valamiért ez utóbbit sem vesszük át, az összeg az állami nyugdíjrendszerben létrejövő egyéni számlán landol.

Bővebben...

Árfolyamnyereség adó 2011 - Az árfolyamnyereség adózása 2011-ben

E-mail Nyomtatás PDF

Árfolyamnyereség adó 2011 - Az árfolyamnyereség adózása és könyvelése 2011-ben. Az árfolyamnyereség utáni adó a 2011. évtől 16 százalék. A 2011-től életbelépett új adótörvények alapján az árfolyamnyereség adó 20-ról 16 százalékra csökkent. A jövedelem megállapítására vonatkozó rendelkezések nem változtak a korábbiakhoz képest.

Bővebben...

2011-ben jön a kötelező kamarai tagság: mennyi lesz a kamarai tagdíj?

E-mail Nyomtatás PDF

2011-ben újra jön a kötelező kamarai tagság: mennyi lesz a kamarai tagdíj? A készülő kamarai törvény már 2011. július 1-től hatályba léphet, kötelezővé téve a kamarai tagságot valamennyi Magyarországon működő vállalkozás, egyéni vállalkozó számára. Azt viszont egyelőre nem lehet tudni, hogy mekkora lenne a tervezett kamarai tagdíj.

Bővebben...

Adóigazolások 2011: az egyes igazolásokra vonatkozó részletes tudnivalók

E-mail Nyomtatás PDF

Adóigazolások 2011: az egyes igazolásokra vonatkozó részletes tudnivalók. Az adóhatóság adóigazolást az adózó kérelmére állít ki. Az eljárás az ügyfél kérelmére indul. Az igazolást a nyilvántartásban szereplő adatok alapján, a kiállítás napján fennálló állapotnak megfelelő, jogszabályban előírt adattartalommal állítja ki.

Bővebben...

Adóigazolás igénylése 2011-ben: APEH (NAV) adóigazolás, jövedelemigazolás és illetőségigazolás

E-mail Nyomtatás PDF

Adóigazolás igénylése 2011-ben: hogyan kell az APEH-től (NAV) adóigazolást, jövedelemigazolást és illetőségigazolást igényelni? Tájékoztató az adó-, az együttes adó-, a jövedelem- és az illetőségigazolások kiadásáról. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (továbbiakban: NAV) alsó fokú adózatási szervei1 a - megyei (fővárosi) adóigazgatóságok, - Kiemelt Adózók Adóigazgatósága, - Kiemelt Ügyek Adóigazgatósága, mint állami adóhatóság (a továbbiakban: adóhatóság) az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény (a továbbiakban: Art.) 85/A. §-a alapján a következő típusú igazolásokat adja ki:

Bővebben...

A családi adókedvezmény érvényesítésének lehetőségei 2011-ben: az egyéni vállalkozók is igényelhetik

E-mail Nyomtatás PDF

A családi adókedvezmény érvényesítésének lehetőségei 2011-ben: az egyéni vállalkozók is igényelhetik a családi kedvezményt. APEH Tájékoztató a 'Családi kedvezmény érvényesítése azon magánszemélyeknél, akik esetében nem lehetséges a nyilatkozat megtétele az adóelőleget megállapító munkáltató felé.' Az adóhatóság szerint év közben is bármikor lehet nyilatkozni a családi adókedvezményről, hacsak a munkaadó szabályzata erről másként nem rendelkezik. Emellett azok is érvényesíthetik az év folyamán a családi kedvezményt, akik nem munkaviszonyból származó jövedelemből élnek, például az egyéni vállalkozók, közjegyzők, ügyvédek, és az orvosok, állatorvosok.

Bővebben...

Adóbevallás 2011: így kell az adószámos magánszemélynek adózni

E-mail Nyomtatás PDF

Adóbevallás 2011: így kell az adószámos magánszemélynek adózni. Ha Ön adószámos magánszemélyként végzi munkáját, akkor az alábbi APEH tájékoztatóból megtudhatja, hogy a 2010-es évre vonatkozóan milyen kötelezettségei vannak az adószámos magánszemély foglalkoztatásával összefüggő adóbevallásában.

Bővebben...

Adóbevallás 2011: határidők és nyomtatványok a 2010. évről benyújtandó személyijövedelemadó-bevallásokban

E-mail Nyomtatás PDF

Adóbevallás 2011: Újdonságok, határidők és nyomtatványok a 2010. évről benyújtandó személyijövedelemadó-bevallásokban. A 2010. évre vonatkozó adókötelezettség teljesítésekor a magánszemély a következő három lehetőség közül választhat: önadózóként benyújtja a 1053-as teljes adattartalmú vagy csökkentett adattartalmú bevallást, az adóhatóság közreműködésével egyszerűsített bevallást nyújt be, vagy a munkáltatótól (társas vállalkozástól) kéri az éves adójának a megállapítását.

Bővebben...

Adójóváírás 2011: adóelőleg-nyilatkozatok letöltése a 2011. évre

E-mail Nyomtatás PDF

Adójóváírás 2011: adóelőleg-nyilatkozatok letöltése a 2011. évre. Az adójóváírás az adóévben megszerzett bér és az adóalap-kiegészítés együttes összegének 16 százaléka. Jogosultsági hónaponként legfeljebb 12 100 Ft. Éves szinten: 145.200 Ft.  Teljes egészében akkor érvényesíthető, ha nem haladja meg az összes jövedelem a 2 millió 750 ezer forintot. E fölött, a meghaladó rész 12 százalékával csökkenteni kell a rendelkezésre álló éves keretet.  Évi 3 millió 960 ezer fölött teljesen megszűnik.

Bővebben...

Családi adókedvezmény 2011 - Igénylőlap letöltése (Adóelőleg-nyilatkozat 2011)

E-mail Nyomtatás PDF

Családi adókedvezmény 2011 igénylőlap letöltése a Bérkalkulátor.net oldaláról (Adóelőleg-nyilatkozat 2011 letöltés). A gyermeket nevelő munkavállalóknak minél előbb nyilatkozatot kell tenniük munkáltatójuk felé annak érdekében, hogy az új családi adózás előnyeit élvezhessék, és a családi adókedvezményt megkaphassák.

Bővebben...

Családi adókedvezmény 2011: már a januári bér után is igénybe vehető

E-mail Nyomtatás PDF

Családi adókedvezmény 2011: már a januári bér után is igénybe vehető. Amennyiben a munkavállalók már januárban nyilatkoznak a családi adókedvezmény igénybevételéről, a kedvezmény már a januári bér után érvényesíthető - mondta Balog Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón.

Bővebben...

OTP Cafeteria kártya 2011: megtakarítások az utalványok helyett

E-mail Nyomtatás PDF
Az OTP Cafeteria kártya  használatával jelentős megtakarítással lehet számolni a 2011-es esztendőben a korábban  alkalmazott papír alapú utalványos rendszerrel szemben. Az OTP Csoport új terméke, az OTP Cafeteria kártya a bankkártyák elvén működő multifunkciós kártya, mely egyszerre több egyenleg, béren kívüli juttatás kezelését teszi lehetővé.
Bővebben...

SZJA és cafeteria 2011-ben: a természetbeni juttatások adózásának szabályai

E-mail Nyomtatás PDF
SZJA és cafeteria 2011-ben: a természetbeni juttatások adózásának szabályai. 1995. évi cxvii. törvény a személyi jövedelemadóról. A kifizetőt terhelő adó.
Bővebben...

Multi-Pay Cafeteria kártya: adókedvezmény és felhasználhatóság 2011-ben

E-mail Nyomtatás PDF
Információk a Multi-Pay Cafeteria kártyáról: adókedvezmény és felhasználhatóság 2011-ben.
Bővebben...

Multi-Pay Cafeteria-kártya 2011: kártyán is érkezhetnek a béren kívüli juttatások

E-mail Nyomtatás PDF
Multi-Pay cafeteria-kártya 2011: kártyán is érkezhetnek a béren kívüli juttatások. 2011. januártól használható, februártól pedig már országosan 12 ezer elektronikus terminál fogadja el a Multi-Pay kártyákat; a többfunkciós kártyát a cafeteria szolgáltatások felhasználásának egyszerűsítésére dolgozták ki magyar szakemberek.
Bővebben...

Nyugdíj öröklés 2011-től: az állami befizetés is örökölhető lesz

E-mail Nyomtatás PDF

Örökölhető lesz az állami nyugdíjrendszerben az átlépők egyéni számlán felhalmozott befizetése, ezt határozatban rögzítette a kormány – áll a Magyar Közlönyben. Eközben az derült ki az Állami Számvevőszék (ÁSZ) kutatásából, hogy a magánnyugdíjpénztárak garanciaalapjának vagyona a tagok kevesebb mint fél százalékának nyugdíjára elég.

Bővebben...

2011. áprilistól kezdődhet meg a magán-nyugdíjpénztári tagok reálhozamának kifizetése

E-mail Nyomtatás PDF

Az állami nyugdíjrendszerbe visszalépő magán-nyugdíjpénztári tagok reálhozamának kifizetése 2011 április közepétől kezdődhet meg - tudatta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkárság az MTI-vel. Nagy Anna kormányszóvivő a kabinet szerdai ülése után jelentette be, hogy döntött a kormány azokról az eljárási szabályokról, amelyek az állami nyugdíjrendszerbe való visszalépéshez kapcsolódnak.

Bővebben...

6. oldal / 7