BÉRKALKULÁTOR 2018 - Nettó bér számítása 2018-ban

You are here Címlap

Egyszeri anyasági támogatás 2012 igénylése

E-mail Nyomtatás PDF


Egyszeri anyasági támogatás 2012: Az egyszeri anyasági támogatás 2012-re is megmarad, sőt a jelenlegi kormány álláspontja szerint meg is marad ez az egyszeri támogatási rendszer. Ezt a támogatási formát egyszeri alkalommal lehet igénybe venni, melyre közvetlen a szülés után van lehetőség. Egyetlen feltételnek kell csupán teljesülnie a folyósításhoz, mégpedig annak, hogy a helyi védőnők által tartott terhesgondozáson legalább 4 alkalommal részt vegyen a várandós kismama. Illetve ha koraszülés lépne fel, akkor a 4 alkalom helyett elég 1 visszaigazolt részvétel is. Ez a feltétel az elmúlt évek során nem változott!

Az egyszeri anyasági támogatás a 2012. évre is az alábbiak szerint igényelhető:

A lakóhely szerinti illetékes Magyar Államkincstár területileg illetékes igazgatóságán kell leadni az alábbi dokumentumokat.

Az igénybejelentés családtámogatási ellátásokra formanyomtatvány és az 5-ös számozású pótlap a legfontosabb. Ezen kívül szükséges a személyi igazolvány, a lakcímkártya, az igénylésre jogosult és a gyermek adókártyája és azok fénymásolatai. Ezen kívül szükséges még egy eredeti születési anyakönyvi kivonat is ( gyermeké ), valamint a terhesgondozást végző orvos, vagy védőnő által kiállított igazolás is, illetve ha számlaszámra kérik az összeget, akkor egy bankszámlaszerződés is. A szükséges dokumentumokkal lehet bejelenteni az egyszeri anyasági támogatás 2012 igényt akár személyesen, akár postai úton.