BÉRKALKULÁTOR 2018 - Nettó bér számítása 2018-ban

You are here Címlap

Munkanélküli segély 2012 - Álláskeresési járadék 2012 szabályok

E-mail Nyomtatás PDF


Munkanélküli segély 2012 - Álláskeresési járadék 2012 szabályok. Az álláskeresési járadék a jövőben már csak 90 napig folyósítható az eddigi 270 nap helyett, és négyről öt évre nő az összeg megállapításánál számításba vett idő.

Több jogszabály-módosítás lép ma hatályba: változik több, a foglalkoztatást érintő rendelkezés, átalakul a lakásfenntartási támogatás, hatályba lép a népegészségügyi termékdíj, a sporthuliganizmussal kapcsolatos jogszabály, szigorodnak a külföldi rendszámú autók magyarországi használatának szabályai, és 15 tagúra bővül az Alkotmánybíróság. Szintén változás, hogy a közigazgatásban dolgozóknak ismét közigazgatási alapvizsgát kell tenniük.

A Széll Kálmán Tervben megfogalmazottaknak megfelelően a bérpótló juttatás helyébe a foglalkoztatást helyettesítő támogatás lépett, amely a korábbinál szigorúbb feltételekkel adható: nem jár például azoknak, akik nem vesznek részt közfoglalkoztatásban, vagy nem keresnek munkát.

Mától 90 napig jár az álláskeresési járadék

Az álláskeresési járadék a jövőben már csak 90 napig folyósítható az eddigi 270 nap helyett, és négyről öt évre nő az összeg megállapításánál számításba vett idő. (MTI)