BÉRKALKULÁTOR 2018 - Nettó bér számítása 2018-ban

You are here Címlap

MÁV + Volán = Nemzeti Közlekedési Társaság 2012. január 1-től: átalakulnak az utazási kedvezmények is

E-mail Nyomtatás PDF


MÁV + Volán = Nemzeti Közlekedési Társaság 2012. január 1-től: átalakulnak az utazási kedvezmények is. A felesleges párhuzamosságok megszüntetésére, a méretgazdaságosságból adódó előnyök kihasználására 2012. január 1-jével megalakul a Nemzeti Közlekedési Társaság, és a MÁV és a VOLÁN integrációjával megkezdődik a közösségi közlekedés szervezeti konszolidációja.

2011. végéig kidolgozásra kerül a MÁV adósságrendezésének és átszervezésének terve, amely a MÁV jelenlegi adósságállományának szanálására irányul. Az adósságállomány állami átvállalásának előfeltétele az adósság „újratermelődésének” megakadályozására irányuló intézményi garanciák megteremtése.

A Nemzeti Közlekedési Társaság létrehozásának célja a szervezeti hatékonyság növésén túl a menetrendi párhuzamosságok kiküszöbölése is. A kormány tervei szerint olyan finanszírozási rendszert dolgoz ki, amely biztosítja a közlekedési vállalatok hatékony, jó minőségű szolgáltatást nyújtó működtetését.

A fentiekkel párhuzamosan sor kerül az érvényben lévő utazási kedvezmények áttekintésére és azok teljes újratervezésével egy új, egyszerű, áttekinthető kedvezményi- és díjrendszer kialakítására, amely elsősorban az árkiegészítési tételek, fogyasztói árkiegészítés csökkentése révén kívánja visszaszorítani a közösségi közlekedéshez kapcsolt kedvezményeket.

A közösségi közlekedés átalakítása mellett az elektronikus útdíj-rendszer 2013. január 1-től történő bevezetésével a gyorsforgalmi úthálózati rendszer használatának költségei arányossá válnak azok terhelésével.