BÉRKALKULÁTOR 2018 - Nettó bér számítása 2018-ban

You are here Címlap

Hitelkalkulátor 2012 - HITEL 2012 - Hiteligénylés és kamat 2012-ben

E-mail Nyomtatás PDF


Hitelkalkulátor 2012 - HITEL 2012 - Hiteligénylés és kamat 2012-ben. Hitelkereséskor érdemes körülnéznie a piacon azért, hogy az Önnek legkedvezőbb ajánlatot tudja igénybe venni. A hitel felhasználásának céljától, valamint a hitel fedezetétől függően tudja kiválasztani azt, amelyik hitel garantáltan a legjobb.

Kölcsönök

Fogyasztási cikkek vásárlásához vagy egyéb célra személyi kölcsönt is felvehet. Ebben az esetben készpénzt kap kézhez.

A szabad felhasználású hitel, fedezete általában az adós jövedelme. A személyi hitelek lehetnek azonban az áruvásárlási hiteleknél olcsóbbak, ha a bank valamilyen ingatlant vagy ingóságot (pl. autót) kér fedezetként. Az is lehetséges, hogy adóstársat vagy kezest kel az ügyletbe bevonni.

Megkülönböztethetünk:

Klasszikus személyi kölcsönt, amely esetén a szerződésben rögzített feltételeknek megfelelően, havi részletekben fizetheti vissza az összeget.

Személyi kölcsönkeretet, ahol egy meghatározott igénybe vehető összeg (hitelkeret) egy számlán állandóan a rendelkezésére áll és annak erejéig tetszése szerint veheti igénybe a forrásokat. Gyakran a különböző bankkártyákhoz is kapcsolnak ilyen feltöltődő hitelkereteket.

Ingatlanfedezet alapú hitelek

A legtöbb kölcsön fedezetét a lakás szolgáltatja. Jelenleg jelzáloghitelt csak forint (HUF) alapon lehet igényelni, kivéve adósságrendezés és hitelkiváltás, ezeknél továbbra is elérhetőek a deviza alapú ajánlatok is.

  • A lakáscélú hiteleknél szintén több lehetőség áll a rendelkezésére: használt, új lakás vásárlása, felújítás, korszerűsítés, bővítés, telekvásárlás, építés.
  • Hitelfizetési problémáit a hitelkiváltó, és az adósságrendező hitelek igénybe vételével tudja kedvezőbbé tenni. Lényegük, hogy akár egy, vagy több kölcsönét is összevonhatja egyetlen hitellé, amelynek a törlesztő részlete alacsonyabb, mint a mostani(ak) összege. Ebben az esetben euró (EUR), valamint svájci frank (CHF) alapú ajánlat igénylésére is lehetősége van.
  • Szabad felhasználású jelzáloghitel: Az egyetlen hitelforma, amelynek nincs megszabva célja, felhasználása. Nincs számlabemutatási, elszámolási kötelezettsége.

Ezeknek a hiteleknél a felvehető összeg maximum a fedezetként bevont ingatlan forgalmi értékének 75%-a (forint alapon). Pótfedezet bevonásával tovább növelhető ez az arány.

Jövedelem alapú hitelek

Jövedelem alapú hitelből egyetlen ismert, a szabad felhasználású hitel vagy más néven a személyi kölcsön. Itt kisebb az igényelhető összeg, de csak a jövedelmét terheli le, így ingatlanát megtarthatja nagyobb vész esetére. Jelenleg mind forint, mind pedig deviza alapon is elérhető.