BÉRKALKULÁTOR 2018 - Nettó bér számítása 2018-ban

You are here Címlap

Új társasházi törvény 2011 - Társasházi törvény letöltése

E-mail Nyomtatás PDF


Új társasházi törvény 2011 - Társasházi törvény letöltése. 2011. január 2-től már az új társasházi törvény szerint kell működtetni a társasházakat, mely számos ponton változott a korábbi társasházi törvényhez képest. Az új szabályozás szerint például már három havi közös költség tartozás esetén elindítható a jelzálogjog bejegyzés, az adós ingatlanjára, amit megkönnyít az is, hogy az eddig beszerezhetetlennek tűnő személyi azonosítót az ingatlanügyi hatóság hivatalból pótolja.

Többek között változott a rendkívüli közgyűlés összehívásának szabálya, a lakás használatának, hasznosításának, a nem lakás céljára szolgáló helyiségekben folytatható tevékenységek megtiltásának lehetősége. Előtérbe kerül a lakhatás nyugalma, a zaj - és rezgésvédelem. Jelentős változások történtek a korábbiakhoz képest a gazdasági ellenőrzést segítő személyről szóló fejezetben is.

A törvény január 2-án lépett hatályba, a módosításokat a 2010. évre vonatkozó beszámolónál, elszámolásnál, valamint a 2011. évi költségvetési javaslatnál már alkalmazni kell.

A letölthető dokumentumban a megváltozott paragrafusokat sárga "kezek" jelölik.

Társasházi törvény 2011 letöltésNewer news items:
Older news items: