BÉRKALKULÁTOR 2018 - Nettó bér számítása 2018-ban

You are here Címlap

Új büntető törvénykönyv 2011-2012: a költségvetési csalás is belekerül

E-mail Nyomtatás PDF


Új büntető törvénykönyv 2011-2012: a költségvetési csalás is belekerül. A büntető törvénykönyv szigorításával kapcsolatban a kormányszóvivő elmondta: a téma fontosságát jelzi, hogy a Kormány jóval a júliusi határidő előtt tárgyalt ennek lehetőségéről és döntött arról, hogy a törvénymódosítást beterjeszti az Országgyűlés elé. Az új szabályozás értelmében nincs megbocsátható, közpénzekkel összefüggő csalás.

A büntetőjog ennek megfelelően sok kiskaput képes bezárni, valamint hatékonyabban fogja védeni a költségvetést.

A kormányszóvivő kiemelte: a "költségvetési csalással" új büntetőjogi fogalmat vezetnek be, mely magában foglal minden olyan csalást, mely kárt okoz az ország költségvetésének.

Ennek megfelelően - fűzte hozzá - az adóval, áfával, jövedéki adóval vagy jogosulatlan gazdasági előnnyel való visszaélés is 2-10 év szabadságvesztéssel büntethető, már százezer forintot elérő vagyonvesztés esetén is.

Nagy Anna elmondta: a szabályozás értelmében büntethetővé válik és akár két évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető az, aki visszaél a társadalombiztosítással, szociális és minden más, jóléti juttatással már húszezer forintos összeghatártól.

Btk-módosítás 2011 - Büntető Törvénykönyv 2011Newer news items:
Older news items: