BÉRKALKULÁTOR 2018 - Nettó bér számítása 2018-ban

You are here Címlap

SZJA-kedvezmény 2011-2012: leírható az adóalapból az államadósság-csökkentő alapba befizetett összeg

E-mail Nyomtatás PDF


SZJA-kedvezmény 2011-2012: leírható az adóalapból az államadósság-csökkentő alapba befizetett összeg. A kormány úgy döntött, hogy a magánszemélyek levonhatják a személyi jövedelemadó (szja), az egyszerűsített vállalkozói adó (eva), illetve az egyszerűsített közteher-viselési hozzájárulás (ekho) alapjából az általuk az Összefogás az államadósság ellen elnevezésű alapba befizetett összeget.

A kabinet ezzel a döntéssel kívánja segíteni azokat, akik részt vállalnak az államadósság csökkentésében – közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője szerdán. A kedvezményt - ha az meghaladja az egy év alatt érvényesíthető mértéket - a felajánlást követő négy éven keresztül lehet leírni az adóalapból. Emellett az szja egy százaléka is felajánlható lesz a Rédly Elemér győri plébános kezdeményezésére létrejött alap javára. A vállalkozások társasági adója esetében elismert költségnek számít majd az alapba történő befizetés.

Matolcsy György kijelölte az alap irányítótestületét, amelynek tagja a kezdeményező Rédly Elemér, Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium költségvetési ügyekért felelős helyettes államtitkára és Horváth Tihamér, a Széchenyi Gazdaságfejlesztő Társaság elnöke.

Szijjártó Péter két héttel ezelőtt jelentette be: a kormány egy győri társadalmi kezdeményezés mellé állva létrehozta az Összefogás az államadósság ellen nevet viselő alapot. Az alapba befizethetnek azok a vállalatok és magánszemélyek is, akik fontosnak tartják az álladósság elleni harcot, és úgy gondolják, hogy saját pénzükkel is hozzájárulnak ehhez. A befizetett összegek a Nyugdíjreform és Államadósság-csökkentő Alapba kerülnek.Newer news items:
Older news items: