BÉRKALKULÁTOR 2018 - Nettó bér számítása 2018-ban

You are here Címlap

Népszámlálás 2011 online kérdőív kitöltése - NÉPSZÁMLÁLÁS MAGYARORSZÁG 2011

E-mail Nyomtatás PDF


Népszámlálás 2011 online kérdőív kitöltése - NÉPSZÁMLÁLÁS MAGYARORSZÁG 2011 internetes kérdőív kitöltés. Elkészültek a Központi Statisztikai Hivatal szakemberei a 2011. októberi népszámlálás végleges kérdőívével, amit idén először az interneten is ki lehet majd tölteni.

Az összeírás 15 milliárd forintba kerül. A KSH költségvetésében ugyan 950 millió forintot zároltak a kormány februári döntése szerint, de az erről szóló rendelet külön rögzítette, hogy a népszámlálás 2011 végéig már jóváhagyott, a 2012-es költségeket még nem tartalmazó 15 milliárdos költségvetését az elvonás nem érinti.

Október 1-jéig mindenki kézhez kapja a népszámlálási nyomtatványokat. Október első két hetében az interneten is beküldhető lesz az önállóan kitöltött kérdőív, de a hagyományos kérdőíveket is kitöltheti saját maga a válaszadó. Később az életvitelszerűen Magyarországon élők már csak a kérdezőbiztosnak adott válaszokkal tehetnek eleget a válaszadási kötelezettségüknek.

A KSH tájékoztatási főosztályvezetője, Szabó István szerint az őszi próbanépszámlálás adatai alapján arra számítanak, hogy a megkérdezettek 10-30 százaléka az online kitöltést választja. Szabó István lehetségesnek tartja, hogy az idei lesz az utolsó hagyományos népszámlálás. Egyre több országban honosodik meg ugyanis az a módszer, mely a hivatalos állami adatbázisokat kapcsolja össze (statisztikai célra) és használja az információk kinyerésére.

Ehhez azonban komoly jogszabályváltozásokra van szükség - írja a hírportál. A népességnyilvántartás, az oktatási és foglalkoztatási nyilvántartások jelenleg nem használhatók ilyen célra. Emellett azt is biztosítani kell, hogy a névhez kötött adatok statisztikai célra kizárólag nevesítetlen formában legyenek felhasználhatók. Mivel az érzékeny adatokhoz nem lehet adatbázisból hozzájutni, ha azokra az állam a jövőben is kíváncsi lesz, vegyes rendszert kell majd kialakítani.

Népszámlálás 2011 Magyarország - ONLINE KÉRDŐÍV KITÖLTÉSE ITTNewer news items:
Older news items: