BÉRKALKULÁTOR 2018 - Nettó bér számítása 2018-ban

You are here Címlap

Nemzeti Egységes Kártyarendszert vezetnek be fokozatosan

E-mail Nyomtatás PDF


Nemzeti Egységes Kártyarendszert vezetnek be fokozatosan. A cél, hogy csökkenjen a használatban lévő okmányok száma és költsége, valamint minőségi szolgáltatások jöjjenek létre az egységes kártya révén - fogalmazott Vetési Iván miniszteri biztos a Nemzeti Egységes Kártyarendszer koncepcióját bemutató sajtótájékoztatón.

Vetési Iván a Nemzeti Egységes Kártyarendszer kialakításáért felelős miniszteri biztos rámutatott: egy átlag állampolgár jelenleg túl sokféle igazolvánnyal rendelkezik. A legfontosabb, hogy az új rendszer olcsóbb legyen, valamint hogy a kártya elsődlegesen személyazonosítást tegyen lehetővé, de emellett többek között e-taj funkciókat tudjon támogatni vagy adókártyaként is funkcionáljon.

 

Hozzátette: szabad és korlátozásmentes, sokrétű igényeket kielégítő szolgáltatást kell, hogy biztosítson a Nemzeti Egységes Kártyarendszer mind az állam, mind pedig a gazdasági szereplők számára is. A kártya bevezetése a fokozatosság elvét fogja követni, ennek keretén belül a kormánytisztviselői kártya kerül először bevezetésre. (kormany.hu/berkalkulator.net)Newer news items:
Older news items: