BÉRKALKULÁTOR 2018 - Nettó bér számítása 2018-ban

You are here Címlap

Külföldi építőipari munkavállaláshoz angol / német nyelvű igazolás igénylése

E-mail Nyomtatás PDF


Külföldi építőipari munkavállaláshoz angol / német nyelvű igazolás igénylése 2011-2012. 2011. május 1-jétől az eddig – munkavállalás szempontjából – engedélyköteles tagállamokban (Ausztria, Németország) is felszabadul a piac, ezért külföldi munkavállalás esetén a célországok szabályozása eltérő lehet. 2011. április 19-től az építőipari kivitelezők nyílvántartásából szolgáltatási díj megfizetése mellett igényelhetnek a vállalkozások adataikról kivonatot, külföldi munkavállaláshoz angol/ német nyelvű igazolást, valamint az eredeti határozatról másodlatot.

A dokumentumok ára:

  • Kivonat: 4.000,- FT + 25 % ÁFA
  • Idegen nyelvű igazolás: 4.000,- FT + 25 % ÁFA
  • Másodlat: 3.200,- FT + 25 % ÁFA

A dokumentumok a kapcsolódó dokumentumokon igényelhetőek, a kitöltött igénylési lapot és a befizetést igazoló bizonylatot az MKIK Építésügyi Regisztrációs Irodájához kell eljutattni.

Cím: MKIK Építésügyi Regisztrációs Iroda
1055 Budapest, Kossuth L. tér 6-8.
e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Fax: 06-1/474-5159

2011. május 1-jétől az eddig – munkavállalás szempontjából – engedélyköteles tagállamokban (Ausztria, Németország) is felszabadul a piac, ezért külföldi munkavállalás esetén a célországok szabályozása eltérő lehet.

Más dokumentumokatkérnek a német hivatalok és megint más dokumentumokat az osztrák hivatalok.

Németországban feltehetően elegendőaz MKIK által kiadott – angol/német nyelvű – igazolás a kivitelezői nyilvántartásban való regisztrációról, azonban – a Magyar Nagykövetség (bécsi) Külgazdasági Irodájának tájékoztatása szerint – ausztriai munkavállalás esetén további dokumentum(ok) szükséges(ek).

Az Osztrák Gazdasági Minisztérium kéri az építőipari kivitelezői nyilvántartásban szereplő hatályos adatok kivonatát is. Ezt a dokumentumot az MKIK magyar nyelven állítja ki.

Javasoljuk, hogy külföldi munkavállalás esetén – a tevékenység megkezdéséhez – szükséges dokumentumokról a vállalkozások tájékozódjanak a helyi engedélyező hatóságnál!Newer news items:
Older news items: