BÉRKALKULÁTOR 2018 - Nettó bér számítása 2018-ban

You are here Címlap

Kötelező biztosítás 2012: melyek a legolcsóbb biztosítók? - Kötelező biztosítás kalkulátor 2012

E-mail Nyomtatás PDF


Kötelező biztosítás 2012: melyek a legolcsóbb biztosítók? - Kötelező biztosítás kalkulátor 2012. A kötelező biztosítások 2012. évi váltásainak a száma előreláthatólag 2012-ben tovább fog csökkenni a 2011. évihez képest. Ennek fő oka, hogy az egységes kötelező biztosítás fordulójának időpontja 2010. január 1-én történt megszüntetését követően egész évben szétterül a biztosítót váltók száma, ezért az év végi kampánynak egyre kisebb a jelentősége. A biztosítók azonban továbbiakban is minden év október 30-án teszik közre a következő évi díjaikat, amelyen 1 évig nem módosíthatnak a jövőben sem.

A kötelező biztosítás 2012. évi váltás során ettől függetlenül az ügyfelek kb. 75-80%-a továbbiakban is az év végi kampány idején válthat, mivel az egységes évforduló csak azoknál módosult, akik 2010. január 1-e után vásároltak autót (ekkor az autó vásárlásának dátuma lesz az évforduló) vagy üzembentartó változás történt a forgalmiban (a bejegyzés dátuma lesz az évforduló). A kötelező biztosítás felmondása előreláthatólag nem fog változni, továbbiakban is az évforduló előtt 30 nappal írásban megadott tartalom mellett fogadják el azt a biztosítók.

További jelentős, kétszámjegyű díjcsökkenésre számít idén a hazai kgfb-piacon Tóth Sándor, a KÖBE igazgatója, miközben a flottabiztosításban további növekedést vár 2011-ben. Sebestyén László, a Genertel részéről úgy nyilatkozott, számára hátborzongató a kétszámjegyű csökkenésre vonatkozó várakozás, ugyanakkor lát benne realitást. A Genertel a profitabilitást is szem előtt tartva nem vesz részt egy bizonyos határon túl a díjversenyben. Nagy György, a tavaly a magyar piacra lépett Astra Biztosító vezérigazgató-helyettese szintén további díjcsökkenést vár, bár csak egyszámjegyűt.  Kaszab Attila, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese nem lát okot ijedtségre az alacsony kgfb-díjak láttán, lehetőség van szerinte ezért további díjcsökkenésre is. (berkalkulator.net/portfolio.hu)


A 2012-re köthető biztosításokról mindent megtalál itt: Kötelező biztosítás 2012

Allianz kötelező biztosítás 2012Newer news items:
Older news items: