BÉRKALKULÁTOR 2018 - Nettó bér számítása 2018-ban

You are here Címlap

Illeték 2011-2012 - Az illetéktörvény 2011. július 15-től hatályos módosítása

E-mail Nyomtatás PDF


Illeték 2011-2012 - Az illetéktörvény 2011. július 15-től hatályos módosítása. Az illetéktörvény módosításával változtak az ingatlanvagyonnal rendelkező társaságok részesedésének megszerzéséhez kapcsolódó illetékfizetés szabályai.

Az illetéktörvény módosításának célja, hogy kizárólag azokban a belföldi ingatlanvagyonnal rendelkező társaságokban lévő részesedés megszerzése keletkeztessen illetékkötelezettséget, amelyek ingatlanépítéssel vagy -forgalmazással üzletszerűen foglalkoznak.

Az illetéktörvény 2011. július 15-től hatályos módosítása alapján a belföldi ingatlanvagyonnal rendelkező társaságban fennálló vagyoni betét megszerzése a korábbi szabályozással ellentétben csak akkor eredményez illetékfizetési kötelezettséget, ha a belföldi ingatlanvagyonnal rendelkező társaság cégjegyzékben feltüntetett (ennek hiányában a létesítő okiratában megjelölt) főtevékenysége a törvényben meghatározott tevékenységi körök valamelyike.

A törvényben megjelölt tevékenységi körök: épületépítési projekt szervezése, lakó- és nem lakó épület építése, saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadása, üzemeltetése, saját tulajdonú ingatlan adásvétele. (Deloitte)Newer news items:
Older news items: