BÉRKALKULÁTOR 2018 - Nettó bér számítása 2018-ban

You are here Címlap

Fix svájci frank árfolyam jöhet 200 forint alatt a lakáshitelesek megsegítésére?

E-mail Nyomtatás PDF


Fix svájci frank árfolyam jöhet 200 forint alatt a lakáshitelesek megsegítésére? Rögzítenék a svájci frank árfolyamát. A kiszámíthatóság érdekében valószínűleg 200 forint alatti svájci frank árfolyamon rögzítenék a lakáshitelesek törlesztőrészletét - erről Rogán Antal, az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke beszélt kedden a TV2 Mokka című műsorában.

A valós és a garantált árfolyam között képződő különbözetre egy forint folyószámla képződne, amit az állam garantálna a bankok számára. Rogán Antal konkrétumokról nem kívánt beszélni, mert - mint mondta -, ha előre közölne konkrét számokat az devizaspekulációt indíthatna el, és még a kormány nem döntött az ügyben.

Elmondta, "a mostaninál alacsonyabb árfolyamon" kezdenének el törleszteni az adósok, viszont a különbözetre egy forint folyószámla képződne "egy öt év múlvai határidővel", amit az állam "garantál a bankok számára". Ezért a bankok garanciadíjat fizetnének - fűzte hozzá.

Rogán Antal kitért arra, ez azt is jelentené, hogy ha a svájci frank árfolyama a fix árfolyam alá csökken, akkor amíg a különbözet el nem tűnik, addig továbbra is mindenki a fixált árfolyamon fizetne. (tv2.hu/nol.hu/fn.hu/ingatlanhirek.hu/berkalkulator.net)Newer news items:
Older news items: