BÉRKALKULÁTOR 2018 - Nettó bér számítása 2018-ban

You are here Címlap

Devizahitel mentőcsomag: bejelentették a devizahiteles mentőcsomag részleteit

E-mail Nyomtatás PDF


Devizahitel mentőcsomag: bejelentették a devizahiteles mentőcsomag részleteit, melyet részletesen olvashat a berkalkulator.net oldalán. A tervezett intézkedések között szerepelhet a kilakoltatási és árverezési moratórium 2011. július 1-jétől történő feloldása; a még törlesztőképes adósoknál a törlesztési árfolyam rögzítése, a svájci frank alapú hitelek esetében 180 forinton; a Nemzeti Eszközkezelő Társaság (NET) létrehozása, amely diszkontáron megvásárolná a fizetésképtelen, szociálisan rászoruló adóstól az ingatlant, és bérbe adná neki; az árverezéseknél negyedéves limit bevezetése az ingatlanpiac védelme érdekében; a bankadó (vagy a bankadó alapjának) csökkentése a kkv-, illetve lakáshitelek növekményével, a hitelezés élénkítése érdekében.

Orbán Viktor miniszterelnök, Patai Mihály, a Bankszövetség elnöke és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter 2011. május 30-án, hétfőn délután egy órakor az Országházban sajtótájékoztatót tart, az új devizahitel mentőcsomag részleteiről.

A berkalkulator.net oldalán hamarosan a bejelentés minden részletét olvashatják!

Öt pontos megállapodás született a kormány és a Bankszövetség között, többek között a devizahitelek árfolyamának rögzítéséről, illetve a fedezetek banki lefoglalását érintő kvótarendszerről - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter hétfőn a Reuters hírügynökségnek.

A miniszter arról tájékoztatta a hírügynökséget, hogy a felek nem tudtak megállapodni a bankadó 2012 utáni meghosszabbításáról. Matolcsy ugyanakkor elmondta: "nagy eredmény, hogy ennek ellenére megállapodás született". A nemzetgazdasági miniszter egy parlamenti bizottsági meghallgatás szünetében nyilatkozott a Reutersnek. (MTI)

Friss: Otthonvédelmi akcióterv: Orbán 5 pontja a devizahitelesek megsegítésére

Korábbi kapcsolódó híreink:

Devizahitel mentőcsomag 2011 - Itt vannak a részletek!

A lakáshitel mentőcsomag 2011. júliusától lép életbe, új otthonteremtési program is indul

Mentőcsomag 2011, a lakáshitelesek és a devizahitelesek megsegítésére 190 forintos svájci frank árfolyammalNewer news items:
Older news items: