BÉRKALKULÁTOR 2018 - Nettó bér számítása 2018-ban

You are here Címlap

Béremelés 2011-ben: mire számíthatunk?

E-mail Nyomtatás PDF


A munkaadók 45 százaléka tervezi, hogy jövőre emeli dolgozóinak bérét, átlagosan 4,9 százalékkal - derül ki a DGS Global 2011-es bértervezési felméréséből. Eszerint a megkérdezett munkáltatók 31 százaléka nem számol fizetésemeléssel, 2 százalékuk pedig valószínűleg csökkenti majd dolgozóinak bérét.

A DGS Global Bértervezés 2011 elnevezésű felmérése arra kereste a választ ötszáz cégtulajdonos, vállalatvezető, pénzügyi igazgató, HR-vezető megkérdezésével, hogy milyen tényezőket vesznek figyelembe jövő évi bérpolitikájuk tervezésekor (versenytársak munkaerő-piaci helyzete, automatikus béremelés, teljesítményalapú bérezés, év végi bónuszlehetőség, egyéni és csapatmunka ösztönzése stb.). A kutatásból kiderül, hogy a megkérdezett munkaadók - akik összesen 342 ezer alkalmazottat foglalkoztatnak - 45 százaléka emelni fogja dolgozóinak bérét 2011-ben.

Tizenegy százalékuk azért nem tervez emelést, mert  2010-ben már megtette, 20 százalék pedig idén sem emelt és várhatóan jövőre sem fog. A felmérés hat kategóriára terjed ki: a felsővezetőkre, középvezetőkre, kereskedelmi munkaköröket betöltőkre, diplomás szakemberekre, ügyviteli munkaköröket betöltőkre és a fizikai munkakörökben dolgozókra.

A megkérdezett munkaadók 40 százaléka azt mondta, hogy emeli felsővezetőinek fizetését jövőre (7 százalékkal többen nyilatkoztak így, mint tavaly), 34 százalék viszont nem számol emeléssel. Tervezett bércsökkentésről a megkérdezett cégvezetők 3 százaléka beszélt, 24 százalékuk pedig még nem döntött bérpolitikájáról. A felsővezetők átlagosan 2-5 százalékos fizetésemelésre számíthatnak, a munkaadók 9 százaléka viszont ennél nagylelkűbb: legalább 10 százalékos béremelést helyezett kilátásba.

A cikk folytatása itt olvasható!