BÉRKALKULÁTOR 2018 - Nettó bér számítása 2018-ban

You are here Címlap

Árfolyamgát: svájci frank alapú hitel esetén 180, eurónál 250, japán jennél 200 forint

E-mail Nyomtatás PDF


Árfolyamgát: svájci frank alapú hitel esetén 180, eurónál 250, japán jennél 200 forint. Száznyolcvan forinton rögzítik a svájci frank árfolyamát a lakáshitelek esetében - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn. Az úgynevezett árfolyamgátról szólva a kormányfő közölte: ez önkéntes lesz, azaz a hitelfelvevő dönti el, akar-e élni azzal a lehetőséggel, hogy rögzített árfolyamon kezdi el törleszteni a hitelét. Aki igénybe veszi az árfolyamgátat, az a program megkezdését követően 2014. december 31-ig kiszámíthatóan, 180 forintos svájcifrank-árfolyamon tudja fizetni a részleteit - mondta.

Az euró árfolyamát 250 forinton, 100 japán jenét pedig 200 forinton rögzítik a devizaheitelesek megmentésére kidolgozott akciótervben - jelentette be Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter hétfőn a Parlamentben. A svájci frank törlesztőárfolyama 180 forint lesz.

Az árfolyamgátról szólva a kormányfő kifejtette: 180 forinton rögzítik a svájci frank árfolyamát a lakáshitelek esetében. Ez azonban önkéntes lesz - ahogyan ahhoz a bankszövetség ragaszkodott -, azaz a hitelfelvevő dönti el, akar-e élni azzal a lehetőséggel, hogy rögzített árfolyamon kezdi el törleszteni a hitelét.

Aki igénybe veszi az árfolyamgátat, az a program megkezdését követően 2014. december 31-ig kiszámíthatóan, 180 forintos svájcifrank-árfolyamon tudja fizetni a részleteit - mondta. Árfolyamgátat állapítanak meg az euró- és a jenhitelek esetében is, ám ezek súlya az össz-hitelmennyiségen belül jóval kisebb. (MTI)Newer news items:
Older news items: