BÉRKALKULÁTOR 2018 - Nettó bér számítása 2018-ban

You are here Címlap

Agrár Széchenyi Kártya 2011-2012 - Információk az Agrár Széchenyi Kártyáról

E-mail Nyomtatás PDF


Agrár Széchenyi Kártya 2011-2012 - Információk az Agrár Széchenyi Kártyáról. Az Agrár Széchenyi Kártya Program a gazdasági válság és az elemi károk által leginkább sújtott őstermelőknek, családi gazdaságoknak, összességében az agrár kis- és középvállalkozásoknak nyújt segítséget.

A gazdák a kedvezményes folyószámlahitelt a KAVOSZ /a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) közös részvénytársasága/ által kiadott üzletszabályzat megjelenését követően igényelhetik, előreláthatólag júniustól.

Az Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel az agrárágazat egészét felöleli. (mezőgazdasági termelés, - feldolgozás, - forgalmazás valamint vadászat, halászat, erdészet) Azok a vállalkozások és természetes személyek (többek között őstermelők, családi gazdálkodók, kistermelők) igényelhetnek kedvezményes hitelt, akik megfelelnek a kis- és középvállalkozások (KKV-k) jogszabályban meghatározott feltételeinek.

A hitel összege minimum 500 ezer Ft és maximum 25 millió Ft lehet. A támogatás a teljes hitelösszegre és a teljes futamidőre évi 2 százalékpont kamattámogatás. Az Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel futamideje 3 év, típusa szabad felhasználású hitel.

A kedvezményes folyószámlahitel felvételét az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) kezességvállalása segíti. Az éves kezességvállalási díj 50 %-át az állam átvállalja a „de minimis támogatások” figyelembevételével.

A kormány Agrár Széchenyi Kártyáról szóló döntésével csökkenthető a kisvállalkozások versenyhátránya, mérsékelhetőek lesznek a hazai mezőgazdasági KKV-k finanszírozási költségei. Kisebbek lesznek a nagyvállalatok és a KKV-k hitelei közötti tényleges kamatszint különbségek, bővülnek a hitelintézetek által túl kockázatosnak tartott agárágazati mikro- és kisvállalkozások támogatási lehetőségei.

Az Agrár Széchenyi Kártya Program segíti a vidéki munkahelyek megőrzését, a további munkahelyteremtést, biztosítva ezzel több száz mezőgazdaságból élő család megélhetését. (Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)Newer news items:
Older news items: