BÉRKALKULÁTOR 2018 - Nettó bér számítása 2018-ban

You are here Címlap

Adókedvezményt kap, aki lemond a külföldi rendszámáról 2012. január 1-ig?

E-mail Nyomtatás PDF


Adókedvezményt kap, aki lemond a külföldi rendszámáról 2012. január 1-ig? Rogán Antal adókedvezményt adna azoknak az autósoknak, akik önként lemondanak autójuk külföldi rendszámáról 2012. januárig. Megfordítaná a bizonyítási kényszert a külföldi rendszámmal autózók esetében Rogánt Antal, vagyis az autósnak kell bizonyítania, hogy életvitelszerűen él külfödön, azaz jogosan használ külföldi rendszámot.

Rogán Antal szerint kimutatások nélkül nehéz pontos adatokat mondani, de jelenleg tízezer és harmincezer közé tehető azon autósok száma, akik külföldi rendszámmal bújnak ki az áfa, és a regisztrációs adó fizetési kötelezettségük alól, ezzel hozzávetőlegesen 10 milliárd forintnyi összeg kerül ki az államkasszából. De ezeknél az autósoknál lényegesen nehezebb a parkolási bírságok, vagy a gyorshajtás miatt kiszabott büntetések behajtása is.

A parlament még a nyári szünetig dönthet a törvénymódosításról, és ha így lesz, akkor szeptembertől decemberig kapnak lehetőséget az autósok, hogy visszatérjenek a magyar törvények hatálya alá, ha nem tudják bizonyítani, hogy életvitelszerűen külföldön élnek. Az önként hazatérők ebben az időszakban adókedvezményre számíthatnak, a jelenlegi szabályok szerint fizetendő adó felét kell csak befizetniük, akik azonban nem térnek haza, és január 1-je után megbuknak egy ellenőrzésen, azoknak az adó dupláját kell megfizetniük. (tv2.hu/nol.hu/berkalkulator.net)Newer news items:
Older news items: