BÉRKALKULÁTOR 2018 - Nettó bér számítása 2018-ban

You are here Címlap

9,2 százalékkal nőtt az ipari termelés márciusban Magyarországon

E-mail Nyomtatás PDF


9,2 százalékkal nőtt az ipari termelés márciusban Magyarországon. Az ipari termelés volumene márciusban 9,2 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva, a munkanaphatással korrigált index megegyezik a kiigazítatlannal, az előző hónaphoz képest viszont 3,6 százalékkal csökkent a szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazított adatok szerint - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) előzetes adatok alapján.

A termelés az év első három hónapjában 12,2 százalékkal magasabb volt, mint 2010 azonos időszakában. A KSH korábbi jelentése szerint az idén februárban az ipari termelés volumene az előző év azonos időszakához viszonyítva 14,6 százalékkal nőtt, a munkanaphatástól megtisztított index megegyezett a kiigazítatlannal. Szezonálisan és munkanappal korrigált index alapján februárban 1,1 százalékkal emelkedett 2011 januárhoz képest. A termelés az év első két hónapjában 14 százalékkal magasabb volt, mint 2010 azonos időszakában.

A márciusi adatot jelentősen befolyásolja az egy évvel korábbi alacsony bázis, amelyet pedig a megelőző évi ellentétes kilengés okozott. Tavaly márciusban az ipari kibocsátás az előző év azonos hónapjához viszonyítva 4,2 százalékkal nőtt, míg februárban 8,2, áprilisban pedig 10,0 százalék volt az emelkedés üteme.Newer news items:
Older news items: