BÉRKALKULÁTOR 2018 - Nettó bér számítása 2018-ban

You are here Címlap

2013-ban jön a pedagógus-életpályamodell: több bér, több követelmény

E-mail Nyomtatás PDF


2013-ban jön a pedagógus-életpályamodell: több bér, több követelmény. A közoktatásért felelős helyettes államtitkár szerint helyénvaló, hogy az állam a magasabb juttatás fejében követelményeket fogalmaz meg.

Gloviczki Zoltán a Magyar Hírlapnak azt mondta: a jelentős béremelést előirányzó pedagógus-életpályamodell 2013-ban lép hatályba. A közoktatásért felelős helyettes államtitkár arról is beszélt, hogy az új közoktatási törvénnyel a mostaninál szigorúbban ellenőrzik majd a tankönyveket, emellett szakmai felügyeletet, és központi kerettantervet alakítanak ki.

Az iskolában töltendő kötelező munkaidővel kapcsolatban Gloviczki Zoltán úgy nyilatkozott a lapnak: az államtitkárság nem érzi jogosnak a pedagógus-szakszervezetek azon félelmét, hogy az újfajta elszámolás súlyos pluszterheket rakna a pedagógusokra.

Az államtitkár szerint a munkáját tisztességesen ellátó pedagógus ma is eltölt 32 órát az iskolában, ezért tisztességes az a hozzáállás, hogy az állam a magasabb összegű juttatás fejében követelményeket fogalmaz meg. (magyarhirlap.hu/hirado.hu)Newer news items:
Older news items: