BÉRKALKULÁTOR 2018 - Nettó bér számítása 2018-ban

You are here Címlap

2011. május 1-től megnyílik az ausztriai és németországi munkaerőpiac

E-mail Nyomtatás PDF


2011. május 1-től megnyílik az ausztriai és németországi munkaerőpiac is. Május elsejétől megnyílik az ausztriai és németországi munkaerőpiac - tehát a magyarok már munkavállalási engedély nélkül dolgozhatnak a két nyugat-európai országban.

Ausztria és Németország május elsejével véglegesen feloldja azokat a korlátozásokat, amelyeket a nyolc, 2004-ben csatlakozott uniós tagállammal szemben vezettek be, káros munkaerő-piaci hatásoktól tartva. Így a magyarok néáhny hónap múlva már munkavállalási engedély nélkül dolgozhatnak a szomszédos országban is.

A határmenti-és határközeli térségekből, a Nyugat-dunántúli régióból – így megyénkből is különösen sok érdeklődőre és munkavállalóra számítanak a munkaügyi szakemberek, akik úgy tapasztalják, főként Burgelandban keresnek munkát a magyarok – akik közül sokan akár ingáznának is a két ország között.

Bár a Munkaügyi Központban nem foglalkoznak külföldi állásközvetítéssel, de álláslehetőségek megismertetésével és hasznos információkkal segítik azokat, akik külföldön vállalnának munkát.

Az EU-ban kínált állások közül bárki keresgélhet az Európai Foglalkoztatási Szolgálat, az EURES honlapján  és a munkaügyi központokban az EURES – tanácsadók is segítik az érdeklődőket. A legfőbb vonzerő természetesen a fizetés, hiszen az átlagfizetés többszöröse az itthoninak.

(tvkeszthely.hu/berkalkulator.net)

Ausztriai munkalehetőségek szabadon, 2011. május 1. után - Ausztriai munkák, állások

Építőipari munkavállalók ausztriai és németországi munkavállalásaNewer news items:
Older news items: