BÉRKALKULÁTOR 2018 - Nettó bér számítása 2018-ban

You are here Címlap

Családi pótlék 2012 - Jön a szülés utáni kötelező részmunkaidő?

E-mail Nyomtatás PDF


Családi pótlék 2012 - Jön a szülés utáni kötelező részmunkaidő? A KDNP abnormálisnak tartja, hogy a családokat érintő törvények négyévente vagy még gyakrabban változnak, hiszen ezek az intézkedések csak hosszú távon fejthetik ki a hatásukat. Ezért foglalják sarkalatos törvénybe a családokat érintő alapelveket, irányokat, a részletes kidolgozásuk pedig majd az egyszerű többséggel elfogadásra kerülő törvényekben történik - mondta Harrach Péter, a párt frakcióvezetője a Népszabadságnak.

Harrach szerint a kormány most nem tervezi a családi pótlék rendszerének átalakítását, de ennek későbbi lehetőségét szeretné meghagyni. Hozzátette: igazságosabbnak tartanának egy, a gyerekek életkora alapján differenciált megoldást.

Azt a közszférában már működő szabályt pedig, miszerint a szülés után visszatérni kívánó nőt, ha kéri, gyermeke hároméves koráig kötelező részmunkaidőben foglalkoztatni, bevezetnék a magánszektorban is. Cserébe a jelenlegi hétszázalékosnál "erőteljesebb" járulékkedvezményt adnának a kisgyerekes anyákat alkalmazó munkáltatóknak.

A nappali gyerekellátásban a családi napközikre helyeznék a hangsúlyt, Harrach elképzelhetőnek tartja, hogy ezek állami normatíváját megemelnék, hogy a kevésbé tehetős családok is elérjék. (nol.hu/berkalkulator.net)Newer news items:
Older news items: