BÉRKALKULÁTOR 2018 - Nettó bér számítása 2018-ban

You are here Címlap

Új Munka Törvénykönyve 2011: marad a 40 órás munkahét és a szabadságolás

E-mail Nyomtatás PDF


Új Munka Törvénykönyve 2011: marad a 40 órás munkahét és a szabadságolás jelenlegi szabályai. Nem változik a munkavállalóknak járó szabadság mértéke és a heti 40 órás munkaidő sem – cáfolja a hosszabb munkahétről és drasztikusan rövidülő szabadságokról szóló híreszteléseket Czomba Sándor.

A Munka törvénykönyve (Mt.) készülő módosítása keretében sem változik a munkavállalóknak járó szabadság mértéke, és alapesetben továbbra is napi 8, illetve heti negyven óra marad a munkaidő - mondta el a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

Az államtitkár hangsúlyozta: a változások várhatóan június 1-jén lépnek életbe, míg a Mt. átfogó módosítása az idén őszre készül el. Az államtitkár kifejtette: a kormány 2011 után is fenn kívánja tartani azt a jelenleg is hatályos, a gazdasági világválság hatására bevezetett szabályt, hogy a vállalkozás gazdasági okból átmenetileg 36 órára csökkentheti a heti munkaidőt (változatlan, 40 órás bérezés mellett), majd később (növekvő megrendelés miatt) ugyanannyi időtartamra 44 órára emelheti (szintén 40 órás bérezés mellett). Vagyis a munkáltató rugalmasan tudja a gazdasági környezethez igazítani a munkaidőt – írja a Világgazdaság. (vg.hu/monster.hu/berkalkulator.net)

Videóinterjú a Munka törvénykönyvének változásairól

Új Munka Törvénykönyve 2011-2012 LETÖLTÉSNewer news items:
Older news items: