BÉRKALKULÁTOR 2018 - Nettó bér számítása 2018-ban

You are here Címlap

Köztisztviselői illetményalap 2011-2012: köztisztviselői és kormánytisztviselői bérek

E-mail Nyomtatás PDF


Köztisztviselői illetményalap 2011-2012: köztisztviselői és kormánytisztviselői bérek Magyarországon az új köztisztviselői törvény alapján, a berkalkulator.net oldalán. A köztisztviselői illetményalap 2011-ben is a korrábbi 2008. januári szinten van befagyasztva, ezért még mindig az akkori számítási szabályok érvényesek. A bruttó bérekben az előző évhez képest némi változást a minimálbér emelkedése hozott a legalacsonyabb fizetési kategóriákban.

Új elem a közszolgák bérezési rendszerében, hogy a korábbi minisztériumi köztisztviselőkből 2010 nyarán létrehozott kormánytisztviselői gárda bérezését a szabályok szerint külön kell meghatározni. Az ő bérük is a korábbi szinten marad 2011-ben is.

Köztisztviselői és kormánytisztviselői bérek

A köztisztviselői és kormánytisztviselői illetményalap tehát továbbra is egységesen 38.650 forint marad. A köztisztviselői alapilletményt az előbb említett illetményalap és a bértáblában található szorzószám segítségével számolják ki. Példaként egy tanácsost véve, a szorzószáma 1-2 évente automatikusan emelkedik, a kategórián belüli három fizetési fokozat szerint:

  • Szolgálati idő 3-4 év: Tanácsos, 4. fokozat - 3,5-ös szorzó
  • Szolgálati idő 4-6 év: Tanácsos, 5. fokozat - 3,7-es szorzó
  • Szolgálati idő 6-8 év: Tanácsos, 6. fokozat - 3,9-es szorzó

A köztisztviselői fizetés az így kiszámolt alapilletményből és további tételekből (pl. nyelvpótlék, egyéb juttatások) alakul ki az új köztisztviselői törvény által rögzített módon (ld. 42.§-tól kezdődő rész).

KÖZALKALMAZOTTI BÉRTÁBLA 2011

Törvény a kormány- és a köztisztviselők jogállásáról 2011-ben: már készül az új törvényNewer news items:
Older news items: