BÉRKALKULÁTOR 2018 - Nettó bér számítása 2018-ban

You are here Címlap

Közmunkabér 2011-2012: 57 ezer forint lesz a közmunkabér összege

E-mail Nyomtatás PDF


Közmunkabér 2011-2012: 57 ezer forint lesz a közmunkabér összege 2011-ben és 2012-ben. Ötvenhétezer forintot kapnak majd havonta a közmunkások, amelyet hetente, a munkavégzés alapján fizetnek ki - mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában Pintér Sándor belügyminiszter.

A szociális támogatáshoz képest "lényegesen jobb anyagi körülményeket" ígér a kormány a közmunkásoknak Pintér Sándor szerint. A belügyminiszter a Magyar Nemzetnek adott interjújában  azt mondta, hogy a közmunkások havi ötvenhétezer forintot kapnak majd. A pénzt hetente, a munkavégzés alapján fizetnék ki.

A jelentkezők a mezőgazdaság, erdőgazdálkodás, állattartás területén dolgozhatnak és egyszerűsített tananyaggal oktatni is szeretnék őket a program keretein belül. A közfoglalkoztatottakat igénybe vennék az új beruházásoknál és a katasztrófavédelmi feladatok területén is. Pintér Sándor hozzátette, hogy a munkanélküliek "maguk dönthetik el, hogy részt vesznek-e a közmunkában".

A parlament hétfőn fogadta el a közfoglalkoztatás átalakításáról szóló törvényt. Eszerint 270 nap helyett legfeljebb 90 napig folyósítják az álláskeresési járadékot, a közmunkabérről pedig azt lehetett tudni, hogy rendeletben határozza majd meg a kormány. (mno.hu/origo.hu/berkalkulator.net)