BÉRKALKULÁTOR 2018 - Nettó bér számítása 2018-ban

You are here Címlap

Közmunka munkanélküli segély helyett 2011-2012: szigorú közmunka-program indul

E-mail Nyomtatás PDF


Közmunka munkanélküli segély helyett 2011-2012: szigorú közmunka-program indul. Nagyszabású, minden eddiginél nagyobb és számtalan közmunka-programot indít az Orbán-kormány, amellyel feltornássza a jelenlegi 55 százalékos foglalkoztatást az EU-s átlag 65 százalékára az elkövetkező években.

Szijjártó Péter szerint ez egy nagyon komoly feladat lesz. Jelenleg Magyarországon a foglalkoztatás csak 55 százalék, tehát az Európai Unióban Málta mellett a legalacsonyabb foglalkoztatási arányunk, ezt nyilvánvalóan jóval magasabbra kell emelni. Először az EU-s átlag 65 százalékra, onnan pedig 75 százalékra szeretnénk előrelépni, ehhez pedig munkahely-teremtésre van szükség.

Akár úgy, hogy piaci szereplőket erre ösztönözzük, akár úgy, hogy támogatják őket, vagy, ha ez nem megy, akkor pedig közmunka-programokkal. "Nagyszabású, minden eddiginél nagyobb és minden képzeletet felülmúlóan nagy közmunka-programokat fogunk indítani" - tette hozzá.

Nem az a cél, hogy valaki élete végéig közmunkát végezzen. Ugyanakkor vannak olyan beruházások, vannak olyan dolgok, amiket minél előbb el kell végezni, meg kell valósítani.

Azt szeretnénk, hogy a közmunkában szerzett tapasztalat, a közmunkában eltöltött bizonyos idő után mindenki a piacon el tudjon helyezkedni, tehát nem egymást kizáró, hanem egymással párhuzamosan végzendő munkákról beszélünk. Már úgy értem, hogy munka az, hogy közmunkát biztosítsunk, és egyébként megteremtsük a lehetőséget arra, hogy a piacon elhelyezkedjenek" - mondta Szijjártó Péter. (hirado.hu/berkalkulator.net)

Közmunkaprogram 2011-2012: elindult az új közmunkaprogram-rendszer

Közmunkabér 2011-2012: 57 ezer forint lesz a közmunkabér összegeNewer news items:
Older news items: