BÉRKALKULÁTOR 2018 - Nettó bér számítása 2018-ban

You are here Címlap

Adó 1 százalék felajánlás a nyugdíjas szülőknek is?

E-mail Nyomtatás PDF


Adó 1 százalék felajánlás a nyugdíjas szülőknek is? A jövőben felajánlhatnák személyi jövedelemadójuk 1 százalékát a nagykorú munkavállalók a már nyugdíjas szüleik javára - ez az egyik fontos változtatási javaslat az új családvédelmi törvény tervezetében, melyet a KDNP által koordinál. Akinek több gyermeke van, több pénzt kaphatna.

A 2012-től életbe lépő új alkotmány rögzíti, hogy a nagykorú gyermekek kötelesek rászoruló szüleikről gondoskodni. Ehhez kapcsolódna az az elképzelés, mely szerint a nyugdíjas szülők részesülhetnének a felnőtt dolgozó gyermekük személyi jövedelemadójából.

Akinek több gyermeke van, az többszörösen részesülhetne ebben a támogatásban. Értelemszerűen aki pedig többet keres és több adót fizet, az több pénzzel tudná ilyen módon segíteni a szüleit.

Felmerült annak a lehetősége is, hogy visszaállítanák azt a korábban is alkalmazott kedvezményt, amely szerint a gyermeknevelés növelné a nyugdíjjogosultság megszerzésébe beszámítandó időt, vagyis szolgálati időnek számítana. A gyermekkedvezmény 2009. január 1-től szűnt meg. (penzcentrum.hu/berkalkulator.net)