Nettó BÉRKALKULÁTOR 2016 - Adó, nyugdíj, táppénz kalkulátor 2016

You are here Címlap

Szja bevallás nyomtatvány 2012-2013 - NAV szja-bevallás nyomtatvány letöltése

E-mail Nyomtatás PDF

Szja bevallás nyomtatvány 2012-2013 - NAV szja-bevallás nyomtatvány letöltése. Hamarosan eljön az adóbevallás határideje, ameddig a NAV-hoz beküldhető az idei adóbevallás nyomtatvány. Ha még nem töltötte le az szja bevallás nyomtatványt és nem is töltötte ki, akkor ebben segít Berkalkulator.net oldalunk.

Bővebben...

Felmondási idő 2012-2013: a felmondás új szabályai 2012. július 1-től

E-mail Nyomtatás PDF

Felmondási idő 2012-2013: a felmondás új szabályai 2012. július 1-től. Az új Munka Törvénykönyve alapján jelentős változásokra készülhetnek mind a munkáltatók, mind a munkavállalók 2012. július 1-től. Ekkortól változnak ugyanis a felmondás és a felmondási idő szabályai. Egy formai hibás felmondás több millió forintba kerülhet a cégeknek, még akkor is, ha a munkáltatónak van igaza.

Bővebben...

SZJA 2012: a bérkommandóra Orbán szerint szükség van

E-mail Nyomtatás PDF

SZJA 2012, szja kalkulátor 2012: a bérkommandóra Orbán szerint szükség van. Orbán Viktor szerint kétharmados törvényben kell rögzíteni az adórendszer, a nyugdíjrendszer és a költségvetési gazdálkodás alapvető szabályait. Azt szeretné, ha senki nem érezné úgy, hogy az adórendszer átalakítása miatt kevesebb pénzt visz haza, mint korábban.

Bővebben...

Nők nyugdíja 40 év munkaviszony után 2011-2012 - Nyugdíj szabályok 40 év munka után

E-mail Nyomtatás PDF

Nők nyugdíja 40 év munkaviszony után 2011-2012 - Nyugdíj szabályok 40 év munka után. 2011. január 1-jétől a korábbi törvényi szabályozáson túlmenően életkorától függetlenül öregségi teljes nyugdíjra jogosult az a nő is, aki legalább negyven év jogosultsági idővel rendelkezik, és azon a napon, amelytől kezdődően az öregségi teljes nyugdíjat megállapítják részére nem áll munkaviszonyban.

Bővebben...

Felmentési idő 2011-2012 - Mennyi felmentési idő jár a közalkalmazottaknak nyugdíj előtt?

E-mail Nyomtatás PDF

Felmentési idő 2011-2012 - Mennyi felmentési idő jár a közalkalmazottaknak nyugdíj előtt? Jár-e annak a munkavállalónak nyolc hónap felmentési idő, aki közalkalmazottként dolgozik? A felmentési időről mindent megtudhat a berkalkulator.net oldalán. A közalkalmazotti munkaviszonyra vonatkozó törvény szerint a közalkalmazotti munkaviszonyban eltöltött 30. év után a felmondási idő 6 hónappal meghosszabbodik.

Bővebben...

Minimálbér 2012: ennyi lesz a minimálbér 2012-ben

E-mail Nyomtatás PDF

MINIMÁLBÉR 2012: ennyi lesz a minimálbér 2012-ben a kormány tervei szerint. Minimálbér bérkalkulátor 2012, minimálbér adózása 2012-ben. 2012-ben a kormány maga határozza meg rendeletben a minimálbért és a garantált bérminimumot, többek között ez is szerepel a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanácsról szóló törvény tervezetében, amelyet hétfőn nyújtott be a kormány a parlamentnek.

Bővebben...

Otthonvédelmi kamattámogatás 2011-2012: bevezetik az otthonvédelmi kamattámogatást

E-mail Nyomtatás PDF

Otthonvédelmi kamattámogatás 2011-2012: bevezetik az otthonvédelmi kamattámogatást. Otthonvédelmi kamattámogatást vezet be a kormány - közölte a miniszterelnök az otthonvédelmi akcióterv részleteiről szóló hétfői tájékoztatón.

Bővebben...

Táppénz 2011-2012: itt az új törvény, eltörölték a passzív táppénzt

E-mail Nyomtatás PDF

Táppénz 2011-2012: itt az új törvény, eltörölték a passzív táppénzt. Pénteken benyújtotta a kormány az Országgyűlésnek az egyes egészségügyi törvények módosításairól szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés elfogadása esetén a táppénzen lévők akár soron kívüli ellátásban részesülhetnek, szigorodnak a gyógyszergyártókra és -forgalmazókra vonatkozó szabályok. Az indítvány rendezi az egészségügyi dolgozók ügyeleti díjait, továbbá kimondja: a szakmai kamarákba való belépés illetékmentes.

Bővebben...

Családi pótlék 2012: itt vannak a családi pótlék új szabályai és az igénylés feltételei

E-mail Nyomtatás PDF

Családi pótlék 2012: itt vannak a családi pótlék új szabályai és az igénylés feltételei, 2012. január 1-től. Jelentősen változnak a családi pótlék szabályai és a jogosultság feltételei 2012-től. Felmerült annak a lehetősége, hogy a családi pótlék rendszere úgy változna meg a készülő "sarkalatos törvényben", hogy a gyermekek életkora alapján is differenciálni lehetne annak összegét - olvasható a családháló.hu internetes portálon.

Bővebben...

Szocpol igénylés 2011-2012 - A szocpol és félszocpol várhatóan újra igényelhető lesz

E-mail Nyomtatás PDF

Szocpol igénylés 2011-2012 - A szocpol és félszocpol várhatóan újra igényelhető lesz 2012-től. Ha nem is SZOCPOL néven lehet majd igényelni, de úgy néz ki, hogy mégiscsak lesz egy szocpolhoz hasonlító állami lakástámogatás a családosok megsegítésére. Emellett újra engedélyeznék állami szinten a euróalapú jelzálog-hitelezést, a forintkölcsönök esetében pedig visszatérne az állami kamattámogatás is.

Bővebben...

Köztisztviselők és kormánytisztviselők elbocsátása 2011-2012 - Újra indokolni kell a tisztviselők felmentését

E-mail Nyomtatás PDF

Köztisztviselők és kormánytisztviselők elbocsátása 2011-2012 - Újra indokolni kell a tisztviselők felmentését. Ismét indokolni kell a kormánytisztviselők és a köztisztviselők felmentését, akik méltatlanságra és bizalomvesztésre hivatkozva is meneszthetők lesznek. A jogvitákról a jövő év januárjától kormánytisztviselői döntőbizottság határozhat.

Bővebben...

Új egyházi törvény 2011-2012: nincs 25 ezer fős kritérium a történelmi egyházaknak

E-mail Nyomtatás PDF

Új egyházi törvény 2011-2012: nincs 25 ezer fős kritérium a történelmi egyházak számára. A jövőben az egyházi bejegyzés alapvető feltétele lenne az, hogy az egyház elsődlegesen vallási tevékenységet végezzen, legalább húsz éve működjön Magyarországon és legalább ezer természetes személy legyen a tagja - fogalmazott Szászfalvi László egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár a "Vallás, egyház, oktatás Európában és Magyarországon" című szimpóziumon tartott előadásában.

Bővebben...

Start-kártya igénylés 2011-2012 - Start-kártya nyomtatvány letöltése

E-mail Nyomtatás PDF

Start-kártya igénylés 2011-2012 - Start-kártya nyomtatvány letöltése. Start Kártya igénylése, információk a Start-kártya, START-Extra és START-Plusz kártyákról. Jogosult lehet Start Kártya igénybe vételére: A Start program a hátrányos helyzetű álláskeresők elhelyezkedését ösztönzi. Alkalmazásával a munkanélküli álláshoz juthat, a munkáltató pedig pénzt takarít meg.

Bővebben...

Adókedvezményt kap, aki lemond a külföldi rendszámáról 2012. január 1-ig?

E-mail Nyomtatás PDF

Adókedvezményt kap, aki lemond a külföldi rendszámáról 2012. január 1-ig? Rogán Antal adókedvezményt adna azoknak az autósoknak, akik önként lemondanak autójuk külföldi rendszámáról 2012. januárig. Megfordítaná a bizonyítási kényszert a külföldi rendszámmal autózók esetében Rogánt Antal, vagyis az autósnak kell bizonyítania, hogy életvitelszerűen él külfödön, azaz jogosan használ külföldi rendszámot.

Bővebben...

Agrár Széchenyi Kártya 2011-2012 - Információk az Agrár Széchenyi Kártyáról

E-mail Nyomtatás PDF

Agrár Széchenyi Kártya 2011-2012 - Információk az Agrár Széchenyi Kártyáról. Az Agrár Széchenyi Kártya Program a gazdasági válság és az elemi károk által leginkább sújtott őstermelőknek, családi gazdaságoknak, összességében az agrár kis- és középvállalkozásoknak nyújt segítséget.

Bővebben...

Minimálbér 2012: börtön járhat a minimálbérrel csalóknak

E-mail Nyomtatás PDF

Minimálbér 2012: börtön járhat a minimálbérrel csalóknak. Szigorodik a Btk., mely szerint egytől öt évig terjedő szabadságvesztés járhat azért, ha a munkáltató hat alkalmazottat minimálbérre jelent be, ám havonta nekik 60 ezer forint helyett 90 ezer forintot fizet. A Btk. módosítani javasolt hatályos passzusa a pénzügyi bűncselekményeket taglalja, ezen belül is az adócsalást, a munkáltatással összefüggésben elkövetett adócsalást és a jövedékkel való visszaélést.

Bővebben...

Gyógyszertámogatások csökkentése 2011-2012: nem nőnek a betegek terhei?

E-mail Nyomtatás PDF

Gyógyszertámogatások csökkentése 2011-2012: nem nőnek a betegek terhei? A gyógyszerkassza átalakítása során három alapelvet rögzített a Kormány: olyan szabályozás kell, ami lehetővé teszi a rendszerben rejlő belső tartalékok felhasználását, az átalakítás nem járhat a betegekre háruló terhek növekedésével, harmadrészt pedig a szabályozás garantálja a megfelelő színvonalú ellátást térben és időben egyaránt.

Bővebben...

Nyugdíj 2012: a Fidesz garantálja a nyugdíjakat az 57 év felettiek számára

E-mail Nyomtatás PDF

A Fidesz garantálja a nyugdíjakat az 57 év felettiek számára, az aktív korú embereket pedig szeretnék visszavezetni a munkaerőpiacra. Varga István a nyugdíjszabályozás átalakítását lehetővé tevő indítvánnyal kapcsolatban azt mondta: "azok a baloldalon ülő képviselők, akik nyolc éven át romba vitték a költségvetést, próbálják most megzavarni, hogy a romokat eltakarítsuk".

Bővebben...

Rokkantnyugdíj felülvizsgálat 2011-2012: 220 ezer rokkantnyugdíjast érintenek a változások

E-mail Nyomtatás PDF

Rokkantnyugdíj felülvizsgálat 2011-2012: 220 ezer rokkantnyugdíjast érintenek a változások. A tervek szerint az év második felében kezdődhet el a rokkantnyugdíjak felülvizsgálata, ami körülbelül 220 ezer embert érintene, akiknek - a becslések alapján - akár a fele is visszatérhetne a munka világába - közölte a kormányszóvivő kedden, a kabinet ülése után.

Bővebben...

Rokkantnyugdíj helyett egészségkárosodási ellátás lesz 2012-től

E-mail Nyomtatás PDF

Rokkantnyugdíj helyett egészségkárosodási ellátás lesz 2012-től. Összevonná a kormány a nyugdíjkorhatár előtti, rokkantsággal és egészségkárosodással összefüggésben járó különféle jelenlegi ellátásokat. A juttatások új gyűjtőneve egészségkárosodási ellátás lehet. Három év alatt összesen 217 milliárd forint költségvetési megtakarítást eredményezhet a rokkantsághoz, egészségkárosodáshoz kapcsolódó ellátások átalakítása a nemzetgazdasági miniszter szerint.

Bővebben...

Új Önkormányzati Törvény 2011-2012: jönnek a járások és az új önkormányzati adók

E-mail Nyomtatás PDF

Új Önkormányzati Törvény 2011-2012: jönnek a járások és az új önkormányzati adók. Budapesten a city, vidéken pedig a járás lehet az új önkormányzati rendszer alapja, melynek tervezete hamarosan a kormány elé kerül. A jövőben az önkormányzatokat a járási rendszer válthatja ki, a kormány emellett számtalan szigorítást tervez a finanszírozás terén.

Bővebben...

Nyugdíj melletti munkavégzés szabályai 2011-2012: TB-járulékot kell fizetni a nyugdíjasoknak is

E-mail Nyomtatás PDF

Nyugdíj melletti munkavégzés szabályai 2011-2012: TB-járulékot kell fizetni a nyugdíjasoknak is. A nyugdíj mellett munkát vállalók adóterheiről közölt részletes összeállítást a NAV (APEH) szaklapja. Az összeállításból kiderül, hogy a nyugdíjasoknak mennyi tb-járulékot kell befuzetni, és ezt mikor kell bevallani az adóhatóság felé.

Bővebben...

Járási rendszer 2012-től: a járási székhelyek többletfeladatokat kapnak

E-mail Nyomtatás PDF

Járási rendszer 2012-től: a járási székhelyek többletfeladatokat kapnak. A települések bevétele kevés a mostani önkormányzati rendszerhez, ezért a jelenlegi rendszert teljesen átalakítják. A járási rendszer lesz az önkormányzatiság alapja, nevesítik a járási székhely fogalmát, és az egyes önkormányzatok mellett a települések bizonyos feladatokat kötelező társulási formában látnak majd el. Az adósságrendezési eljárás alá vont települések polgármesterei és képviselői nem indulhatnának a következő választásokon.

Bővebben...

Közmunka munkanélküli segély helyett 2011-2012: szigorú közmunka-program indul

E-mail Nyomtatás PDF

Közmunka munkanélküli segély helyett 2011-2012: szigorú közmunka-program indul. Nagyszabású, minden eddiginél nagyobb és számtalan közmunka-programot indít az Orbán-kormány, amellyel feltornássza a jelenlegi 55 százalékos foglalkoztatást az EU-s átlag 65 százalékára az elkövetkező években.

Bővebben...

2012-től nagypéntek is munkaszüneti nap lehet Magyarországon

E-mail Nyomtatás PDF

2012-től nagypéntek is munkaszüneti nap lehet Magyarországon. A kereszténydemokrata Varga László nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítását kezdeményezi az Országgyűlésnek hétfőn benyújtott javaslatában. A javaslat az új munkaszüneti nap hatálybalépésének időpontjaként 2012. január 1-jét jelöli meg, hogy megfelelő időt biztosítson a jogalkalmazóknak a felkészülésre.

Bővebben...

2012-től kötelező biztosítást kell kötniük a veszélyes hulladékot kezelő cégeknek

E-mail Nyomtatás PDF

2012-től kötelező biztosítást kell kötniük a veszélyes hulladékot kezelő cégeknek. Mindenkinek azon kell dolgoznia, hogy a kolontárihoz hasonló ipari katasztrófák soha többé ne fordulhassanak elő - mondta Janez Potoćnik uniós környezetvédelmi biztos a vörösiszap-katasztrófa helyszínén. Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár szintén Kolontáron kijelentette, hogy kötelező biztosítást kell kötniük a veszélyes anyagokat kezelő cégeknek várhatóan 2012 januárjától. Ez lesz a feltétele az egységes környezethasználati engedély kiadásának.

Bővebben...

Nyugdíj 2012: emelkedő nyugdíjkorhatár és egyéni számla 2012-től

E-mail Nyomtatás PDF

Nyugdíj 2012: emelkedő nyugdíjkorhatár és egyéni számla 2012-től. A mostani nyugdíjkorhatár a jövőben csak azokra a házaspárokra lenne érvényes, akik legalább két gyereket felneveltek és valamilyen szakmához juttattak, illetve iskolázottsághoz segítettek – ezt a javaslatot is felveti az az előterjesztés, amely az új nyugdíjrendszer lehetséges irányaival foglalkozik. A nyugdíjrendszer 2012-től jelentős változás előtt áll.

Bővebben...

Magyary Program 2011-2012: bevezetik az új közszolgálati életpálya-modell rendszert

E-mail Nyomtatás PDF

Magyary Program 2011-2012: bevezetik az új közszolgálati életpálya-modell rendszert. 2011. június 10-én a névadó születésnapján lesz közzétéve egy közigazgatás-fejlesztési stratégia a Magyary Program, amelynek egyik eleme a személyi állományra vonatkozó életpálya program, továbbá a Széll Kálmán Terv szerint július 1-jéig elkészül az új közszolgálati életpálya-modell rendszer. Beszámoló a rendvédelmi, a honvédelmi és a köztisztviselői szakszervezetekkel történt 2011. május 6-ai konzultáción történtekről.

Bővebben...

2012-től megszűnik a korhatár előtti nyugdíj - Nyugdíj változások 2012. január 1-től

E-mail Nyomtatás PDF

2012-től megszűnik a korhatár előtti nyugdíj - Nyugdíj változások 2012. január 1-től. Az országgyűlési képviselők és a polgármesterek korhatár előtti nyugdíjba vonulási lehetőségét az 2011. év végéig kivezetik a nyugdíjrendszerből.

Bővebben...

Bérlakástámogatás 2011-2012: száz új munkahelyért állami támogatást kapnak az önkormányzatok

E-mail Nyomtatás PDF

Önkormányzati bérlakástámogatás 2011-2012-2013: száz új munkahelyért állami támogatást kapnak az önkormányzatok 2011. január 1-től. Ha minimum száz új munkahely létesül egy önkormányzat területén 2011. és 2013. között, akkor az adott önkormányzat jogot szerez arra, hogy állami támogatást igényeljen költségelvű bérlakásokra – döntött az Orbán-kormány.

Bővebben...

Fizetett szabadság 2011-2012: kevesebb lesz a fizetett szabadság, a pótlék, és a fel­mon­dási idő

E-mail Nyomtatás PDF

Fizetett szabadság 2011-2012: kevesebb lesz a fizetett szabadság, a pótlék, és a fel­mon­dási idő. Mindemellett pedig jóval többet kell majd dolgozni 2012-től. A munkáltató két hét egybefüggő szabadságot adhat ki az eddigi három hét helyett, emellett csökkenhet a fizetett szabadság napok száma - ez a kormány terve.

Bővebben...

További cikkeink...

1. oldal / 7